Hoeve Vooruit bekert verder na ruime zege op TVC '28 2

14 september 2019 18:00

Scheidsrechter

J.J.A. (Joey) Muller

Onbekend

Op zaterdag 14 september stond voor Hoeve Vooruit de derde en tevens laatste bekerwedstrijd op het programma: tegenstander was TVC 2. TVC 2 komt uit in de reserve hoofdklasse en won haar eerste twee bekerwedstrijden. Daardoor leek het op voorhand een lastige wedstrijd te worden voor Hoeve Vooruit, dat één van de twee bekerwedstrijden wist te winnen.

Hoeve Vooruit speelde een sterke eerste helft. Er werd gedisciplineerd verdedigd en het lukte vrijwel altijd om onder de druk van TVC 2 uit te spelen. Een logisch gevolg was de voorsprong na ruim een kwartier spelen. Jeffrey Kroeze werd diep gestuurd door Mart Velthuis en bleef kalm oog-in-oog met de doelman, 1-0. TVC 2 miste vervolgens de kans op 1-1 waarna het 2-0 werd. Michael Westendorp stuurde Jeffrey Kroeze diep, die Rowan ten Thije een kans voor open doel bood. Hoeve Vooruit bleef de beste kansen krijgen in de eerste helft en profiteerde daar voor rust nog van. Een voorzet van Jeffrey Kroeze werd ongelukkig in eigen doel gewerkt, 3-0.

TVC 2 leek in de tweede helft vastbesloten om terug te komen in de wedstrijd. Miscommunicatie in de defensie van Hoeve Vooruit leidde al snel tot de 3-1. Hoeve Vooruit was niet van slag en herstelde de marge vrijwel direct. Na een demarrage van Dyon ten Vregelaar aan de rechterkant van het veld kon Rowan ten Thije de bal voor open doel inschuiven, 4-1. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de productie op te voeren, maar het was TVC 2 dat als eerst scoorde. Na balverlies in de defensie faalde de speler van TVC 2 niet, 4-2. Hoeve Vooruit zakte vervolgens terug en gokte op de counter. TVC 2 ging meer risico nemen en dat leidde tot de nodige ruimtes. In de 85e minuut werd het duel definitief beslist. Na goed doorzetten van Dyon ten Vregelaar kon Niels Karnebeek de 5-2 aantekenen. Hoeve Vooruit boekte daarmee een terechte zege en stelde een plek veilig in de knock-out fase van de beker.