2 juni 2019 14:00

Scheidsrechter

M.J.M. (Marcel) Besselink

Onbekend

Op zondag 2 juni stond voor Hoeve Vooruit het beslissingsduel om een plaats in de 4e klasse op het programma. Tegenstander Erix was al actief in de 4e klasse, daar waar Hoeve Vooruit een periodetitel pakte in de 5e klasse. Hoeve Vooruit verkeerde in de tweede seizoenshelft, mede door blessures, niet in goede vorm. Gelukkig voor Hoeve Vooruit kon het in het beslissingsduel over een nagenoeg fitte selectie beschikken.

Hoeve Vooruit opende fel en zette druk naar voren. Erix had hier zichtbaar moeite mee en Hoeve Vooruit had het beste van het spel. In de beginfase kreeg Hoeve Vooruit diverse kansen, maar Rick Velthuis, Dyon ten Vregelaar en Jeffrey Kroeze hadden het vizier niet op scherp staan. Uit een omschakelmoment kreeg Erix via Rowan Weenink een goede mogelijkheid, maar zijn schot werd eenvoudig gekeerd. Na ruim een half uur spelen kwam Hoeve Vooruit verdiend op een 0-1 voorsprong. Mart Velthuis was zijn tegenstander te slim af op het middenveld en zette Niels Karnebeek oog-in-oog met de doelman. Niels Karnebeek rondde af met een lage schuiver. Hoeve Vooruit zette de goede lijn voort na het doelpunt en scoorde voor rust 0-2. Jeffrey Kroeze zag de doelman iets te ver voor de goal staan en scoorde met een prachtige boogbal.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld. Erix zette Hoeve Vooruit vast en daardoor had Hoeve Vooruit het moeilijk. Al snel viel de 1-2. Uit een verre inworp scoorde Nordin Stevens. Erix rook bloed en kreeg diverse corners en vrije trappen, maar deze troffen geen doel. Hoeve Vooruit kreeg ook, ondanks het veranderde spelbeeld, de beste kansen. In de 70e minuut had Hoeve Vooruit de wedstrijd moeten beslissen. Na een te korte terugspeelbal kwam Rick Velthuis oog-in-oog met de doelman, maar zijn schot werd gepareerd. In de 85e minuut leek het doemscenario werkelijkheid te worden voor Hoeve Vooruit. Na een lange bal kwam Pieter ten Have plots oog-in-oog met de doelman. Hij schoot de bal onhoudbaar in de kruising, 2-2. Erix leek de fittere ploeg, maar Hoeve Vooruit perste er nog een slotoffensief uit om een verlenging te voorkomen. In de 90e minuut flitste Jeffrey Kroeze langs een aantal tegenstanders waarna hij onreglementair ten val werd gebracht in het strafschopgebied. Niels Karnebeek eiste de bal op en benutte de penalty vervolgens feilloos, 2-3.