Hoeve Vooruit lijdt een forse nederlaag op bezoek bij Rietmolen

VV Hoeve Vooruit 1

Mannen, 1, 5e klasse B

5 november 2017 14:00

Onbekend

Hoeve Vooruit ging op zondag 5 november op bezoek bij Rietmolen. Beide teams degradeerden vorig seizoen uit de 4e klasse, en werden geacht bovenin mee te kunnen draaien. Rietmolen is terug te vinden op de 1e plek, daar waar Hoeve Vooruit op een 11e plek terug te vinden is. Rietmolen doet het dus uitstekend dit seizoen, terwijl Hoeve Vooruit het niet lukt om indruk te maken na de degradatie.

Het begin van de wedstrijd was attractief. In de 6e minuut kwam Rietmolen op voorsprong. Karsten ter Braak wist, al dan niet in buitenspelpositie, de 1-0 te maken door met een lage schuiver Mark Pierik te passeren, die later uitviel met een ogenschijnlijk zeer vervelende blessure. Lang kon Rietmolen niet genieten van de voorsprong, want in de 7e minuut werd het 1-1. Dyon ten Vregelaar was attent bij een rebound. In de fase die daarop volgde was Rietmolen de voetballend iets sterkere ploeg, maar waren er kansen voor beide teams. In de 33e minuut scoorde Rietmolen de 2-1. Sander te Rietmole kon profiteren na een misverstand in de defensie van Hoeve Vooruit. Hoeve Vooruit leek van slag, en kreeg nog voor rust de 3-1 te verwerken. Karsten ter Braak scoorde met een schot van zo’n 20 meter.

Na rust werd de wedstrijd rommeliger. Het spel lag een aantal keren stil, en daarmee werd het begin van de 2e helft minder attractief dan de 1e helft. Er waren dan ook aanzienlijk minder kansen. Hoeve Vooruit kreeg mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd. De grootste kans was voor Dyon ten Vregelaar, die een vrije schietkans binnen de 5-meter niet te benutten. Vlak daarna kopte Harm Waanders uit een hoekschop knap raak, 4-1. Het verzet van Hoeve Vooruit was daarmee gebroken. Niels te Lintelo scoorde de 5-1, nadat Hoeve Vooruit een vrije trap niet goed verwerkte. De 6-1 werd gemaakt door Sander te Rietmole na knullig balverlies op het middenveld van Hoeve Vooruit. Kort daarop floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd. Hoeve Vooruit leed daarmee een uiterst pijnlijke op bezoek bij de buurman. Het is de vraag hoelang de vormcrisis bij Hoeve Vooruit nog voort duurt. De volgende wedstrijd is op 19 november thuis tegen GSV.