DEO 1

Mannen, 1, 5e klasse B

29 oktober 2017 14:00

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op zondag 29 oktober thuis aan tegen DEO. Hoeve Vooruit verkeert in een vormcrisis en wist uit de eerste 5 wedstrijden slechts 6 punten te behalen. Tegenstander DEO verzamelde er voorafgaand aan de wedstrijd al 9. Hoeve Vooruit moest winnen om aansluiting te behouden bij de bovenste ploegen.

Hoeve Vooruit speelde dominant in de eerste helft. DEO werd ver achteruit gedrukt, en Hoeve Vooruit creëerde legio kansen om te scoren. Pas in de 35e minuut viel de 1-0. Jeffrey Kroeze werd aan de linkerkant van het veld bereikt door Mart Velthuis, waarna hij met links doeltreffend uithaalde. Jeffrey Kroeze raakte tevens nog de paal. Vlak voor rust leek DEO op gelijke hoogte te komen na weifelend ingrijpen van Hoeve Vooruit achterin, maar de inzet van Roy Sonderen werd van de lijn gehaald.

DEO leek in de tweede helft wakker. Het begin van de tweede helft was rommelig, maar Hoeve Vooruit hielp DEO in het zadel door persoonlijke fouten die genadeloos afgestraft werden binnen vijf minuten. Eerst werd een voorzet zwak verwerkt, die eenvoudig binnen de vijf meter binnen beschoten kon worden door Huub Kornegoor, 1-1. Daarna leed Hoeve Vooruit in de opbouw balverlies door een zwakke inspeelpass, waarna Menk Hendriksen kon scoren met een geplaatst schot, 1-2. De 1-3 werd direct vanuit de aftrap van Hoeve Vooruit gescoord door Mark Tackenkamp na opnieuw balverlies in de opbouw. Hoeve Vooruit kon nimmer meer het niveau van de eerste helft halen, maar bleef desalniettemin de betere ploeg. Het scoorde de 2-3 via Jeffrey Kroeze, die een voorzet van Mart Velthuis binnen schoot. Hoeve Vooruit kreeg nog de nodige kansen op de gelijkmaker. De lat werd geraakt, en een bal vanaf vijf meter werd niet tot doelpunt gepromoveerd. Aan de andere kant kreeg DEO in de omschakeling ook een tweetal grote kansen, maar het bleef uiteindelijk bij 2-3.