Bredevoort 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse B

8 oktober 2017 14:00

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op zondag 8 oktober aan tegen Bredevoort. Beide ploegen verloren van Delden, en hadden de andere wedstrijd wel gewonnen. Uit de historie bleek dat Hoeve Vooruit het vaak makkelijk had thuis tegen Bredevoort. Dat zou deze middag wel eens anders kunnen zijn. Hoeve Vooruit verkeert immers niet in al te beste vorm, en verloor immers vorige week nog thuis van Delden.

Het spelbeeld was van minuut 1 duidelijk. Hoeve Vooruit probeerde middels de opbouw van achteruit gevaar te stichten, terwijl Bredevoort vrijwel altijd voor de lange bal koos. Beide ploegen oogden scherp, en dat leverde een interessante eerste helft op, waarbij Hoeve Vooruit een overwicht had. Hoeve Vooruit had daarbij ook de meeste kansen, maar mocht ook zeker niet klagen dat Bredevoort niet scoorde. Nadat Joost Hobbenschot één-op-één had gemist met de doelman van Bredevoort, deed de spits van Bredevoort hetzelfde. Toch was het Hoeve Vooruit dat vlak voor rust verdiend op voorsprong kwam. Na goed druk zetten van Ties Verberne, wist Mart Velthuis Jeffrey Kroeze te bereiken, die de bal onberispelijk laag in de hoek schoot. 1-0.

Hoeve Vooruit startte de 2e helft zwak, en in de 48e minuut werd de 1-1 op het scorebord gezet. Jimmy Klein Goldewijk promoveerde een voorzet bij de 2e paal in een doelpunt. Hoeve Vooruit pakte daarna weer het initiatief en kwam op voorsprong via Jeffrey Kroeze. Uit een rebound van een poging van Dyon ten Vregelaar knalde hij hard raak. 2-1. Bredevoort gaf niet op, en kwam op 2-2 door wederom Jimmy Klein Goldewijk. Een lage voorzet werd knap in de verre hoek geschoten. Hoeve Vooruit kwam de domper snel te boven, Jeffrey Kroeze voltooide zijn hattrick met een prachtige knal vanaf ruim 20 meter, 3-2. Hoeve Vooruit kreeg daarna kansen om de wedstrijd te beslissen, maar Joost Hobbenschot en Dyon ten Vregelaar lieten dit na. In de 81e minuut kreeg men daarvoor de rekening gepresenteerd. Ook Jimmy Klein Goldewijk voltooide zijn hattrick door een afgeslagen bal via de paal binnen te schieten, 3-3. Beide ploegen gingen echter voor de winst, en het was Hoeve Vooruit dat scoorde. Mart Velthuis soleerde vanaf de linkerkant van het veld door de defensie van Bredevoort en scoorde met een lage schuiver. 4-3. Die voorsprong kwam uiteindelijk niet meer in gevaar.