Diepenheim 1

5e klasse B

14 oktober 2018 14:00

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op zondag 14 oktober thuis aan tegen Diepenheim. Hoeve Vooruit behaalde de volle buit uit de eerste drie wedstrijd. Door personele problemen moest Hoeve Vooruit noodgedwongen de opstelling wederom op een aantal plaatsen wijzigen. De verwachting was dat Diepenheim sterker zou zijn dan de vorige drie tegenstanders. Wel kent Diepenheim een minder goede start van het seizoen. Er werden slechts vier punten verzameld in drie wedstrijden.

Hoeve Vooruit speelde een belabberde eerste helft. De scherpte en beleving ontbraken. Het opportunistische spel middels de lange bal van Diepenheim met twee fysiek sterke spitsen maakte het de defensie van Hoeve Vooruit meerdere malen lastig. De eerste grote kans was echter wel voor Hoeve Vooruit. Oog-in-oog met de doelman kon Jeffrey Kroeze niet doeltreffend afronden. Diepenheim kwam vervolgens terecht op een 0-1 voorsprong. In de 23e minuut kon Tommas Roessink vrij uithalen vanaf 16 meter. Hij plaatste de bal strak in de bovenhoek. Hoeve Vooruit kende daarna een goede fase van 10 minuten waarin het prachtig scoorde. Joost Hobbenschot stoomde van achteruit op, en op aangeven van Niels Karnebeek passeerde hij de doelman, 1-1. Daarna daalde het niveau weer bij Hoeve Vooruit. Diepenheim profiteerde daar dankbaar van. Koen Jansen schoot een vrije trap van 25 meter in de bovenhoek, 1-2.

Hoeve Vooruit herpakte zich enigszins in de tweede helft qua strijdlust. Toch werd er voetballend een matige tweede helft gespeeld. Nadat Diepenheim een aantal kansen om zeep had geholpen was de eerste kans voor Hoeve Vooruit in de 2e helft wel raak. Niels Karnebeek werd door Mart Velthuis vrijgespeeld. Niels Karnebeek wist wel raad met dit geboden buitenkansje, 2-2. Er ontstond daarna een chaotische fase waarbij er grote ruimtes vielen. Beide ploegen wisten daar in eerste instantie niet van te profiteren. Diepenheim had in de tweede helft meer en betere kansen dan Hoeve Vooruit, maar was erg onzorgvuldig in de afronding. De 17-jarige debutant in de goal van Hoeve Vooruit, Luc van den Broek, onderscheidde zich meerdere malen met puike reddingen. In de 83e minuut kwam Hoeve Vooruit na een misverstand in de defensie van Diepenheim zelfs op voorsprong. Rick Velthuis kon de bal in een leeg doel schuiven nadat de keeper en verdediger van Diepenheim tegen elkaar aan botsten, 3-2. Diepenheim bleef in de slotfase gevaarlijk. Het raakte zelfs twee maal de paal. Er werd nadien niet meer gescoord, waardoor Hoeve Vooruit na vier wedstrijden nog foutloos is.