VV Hoeve Vooruit 1

5e klasse B

18 november 2018 14:00

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op zondag 18 november aan tegen Bornerbroek. Na 7 wedstrijden is Hoeve Vooruit nog steeds foutloos, terwijl Bornerbroek inmiddels in de middenmoot bivakkeert doordat het haar laatste drie wedstrijden won. Beide teams verkeren dus in uitstekende vorm. Het duel tussen beide ploegen is de laatste wedstrijd van de eerste periode. Bij winst zou Hoeve Vooruit de eerste periodetitel vrijwel zeker binnen hebben gezien het veel betere doelsaldo ten opzichte van het ook nog altijd foutloze Neede.

In het begin van de wedstrijd ontspon er zich een gelijk opgaande strijd. Toch bleek Hoeve Vooruit een stuk efficiënter. Al na 5 minuten werd de score geopend. Op aangeven van Rowan ten Thije scoorde Niels Karnebeek met een lage schuiver, 0-1. Nadat Bornerbroek een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel verdubbelde Hoeve Vooruit de score in de 20e minuut. Dyon ten Vregelaar miste oog-in-oog met de doelman, maar de rebound werd door Rick Velthuis met buitenkant rechts vakkundig afgemaakt, 0-2. In het vervolg van de eerste helft controleerde Hoeve Vooruit de wedstrijd en kreeg het voldoende kansen om te scoren, maar dat deed het niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft in eerste instantie een beter Hoeve Vooruit. Hoeve Vooruit kreeg tevens de betere kansen, en scoorde in de 65e minuut de 0-3. Daarna sloeg de periodetitel stress toe binnen de ploeg en gaf het binnen 15 minuten drie doelpunten weg. Peter Bolscher maakte alle drie de doelpunten. De 1-3 werd gescoord uit een directe vrije trap. Vervolgens werd de 2-3 gemaakt uit een makkelijk gegeven strafschop. Middels een individuele actie voltooide Peter Bolscher zijn hattrick, 3-3. Hoeve Vooruit herpakte zich daarna enigszins en werd een aantal keer gevaarlijk uit standaardsituaties. Daarvoor werd het ook beloond. Uit een corner van Mart Velthuis kopte Maarten Hobbenschot de 3-4 tegen de touwen. De ontlading was groot. Hoeve Vooruit pakt de eerste periodetitel en is nog steeds foutloos na 8 wedstrijden.