Sp. Neede 1 (zon)

5e klasse B

7 april 2019 14:00

Onbekend

Op zondag 7 april stond voor Hoeve Vooruit de topper tegen koploper Neede op het programma. Uit waren de krachtsverschillen minimaal, en werd het door twee rake afstandsschoten uiteindelijk 2-1 voor Neede. Echter zou het deze middag een stuk moeilijker te worden. Hoeve Vooruit heeft last van een ware blessureplaag en zoekt na de winterstop naar de juiste vorm. Neede verspeelde in 17 wedstrijden alleen punten op bezoek bij Bentelo en verkeerd het hele seizoen dus al in uitstekende vorm.

Hoeve Vooruit was in de eerste 20 minuten duidelijk zoekende. Daardoor liep het flinke schade op. Al na 1 minuut spelen kwam Neede via Rody Vrielink op voorsprong na een foute terugspeelbal in de verdediging van Hoeve Vooruit, 0-1. Neede overklaste Hoeve Vooruit in deze fase, en kwam al snel op 0-2 door een prachtige vrije trap van Mehmet Celebi. Ondanks de nodige kansen voor Neede bleef het 0-2. Na de stormachtige openingsfase van Neede liet Hoeve Vooruit van zich spreken. De organisatie werd beter neergezet en voor rust kreeg het dotten van kansen. O.a. Bas ten Vregelaar miste tot twee maal toe in kansrijke positie.

Hoeve Vooruit opende furieus in de tweede helft. In 5 minuten stond de wedstrijd op zijn kop. Eerst was het Bas ten Vregelaar, die een van richting veranderde voorzet van Jeffrey Kroeze binnen liep, 1-2. Vervolgens kopte Rick Velthuis een indraaiende vrije trap van Mart Velthuis binnen, 2-2. In het vervolg van de tweede helft werden kansen steeds schaarser. Hoeve Vooruit was conditioneel niet op het niveau van Neede. Neede ging wel op zoek naar een doelpunt, maar grote kansen vielen er nauwelijks meer te noteren waardoor de eindstand een terechte 2-2 werd.