VV Hoeve Vooruit 1

5e klasse B

23 september 2018 14:00

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op zondagmiddag 23 september aan op bezoek bij GSV uit Geesteren. Hoeve Vooruit kende een wisselvallige voorbereiding. In de bekerwedstrijden werd er bij vlagen prima veldspel op de mat gelegd, maar stond men uiteindelijk vaak met lege handen. GSV leed daarentegen een ruime nederlaag uit tegen Markelo en men speelde thuis gelijk tegen Lochem. Hoeve Vooruit was dus gewaarschuwd dat GSV thuis sterk voor de dag kon komen.

Ondanks alle goede intenties stond Hoeve Vooruit al in de 3e minuut op achterstand. Een lange bal werd simpel doorgekopt waarna Frank Rensing oog-in-oog met doelman Lars Buschers niet faalde, 1-0. Hoeve Vooruit bleef het daarna lastig houden met het taaie GSV. Het creëerde echter wel de nodige kansen. Rick Velthuis, Maarten Hobbenschot, Joost Hobbenschot, Dyon ten Vregelaar en Mart Velthuis vonden telkens de doelman op hun weg. GSV liet zich in de counter ook zeker niet onbetuigd. Frank Rensing miste tot twee maal toe uit zeer kansrijke positie.

Door de droge zomer en de heftige regenval van de afgelopen dagen werd het veld in de 2e steeds lastiger bespeelbaar. Het was GSV dat ook in de 2e helft het beste bij de les was. Shane Holtkamp scoorde met een lage schuiver na knullig balverlies op het middenveld van Hoeve Vooruit, 2-0. Hoeve Vooruit voelde ondanks de opgelopen achterstand dat het voetballend de betere ploeg was en gaf niet op. Rick Velthuis bracht de ploeg in de 59e minuut terug in de wedstrijd. Na een slalom langs een aantal verdedigers werd de keeper te kijk gezet met een fraaie boogbal, 2-1. GSV leek even de weg kwijt, en incasseerde vrijwel direct de 2-2. Niels Karnebeek werd door Rick Velthuis vrijgespeeld in de 16 meter en passeerde de doelman met een lage schuiver. De krachten vloeiden weg bij GSV en Hoeve Vooruit leek klaar om de overwinning te pakken. Dat deed het uiteindelijk ook. Jeffrey Kroeze passeerde drie man en zette Rick Velthuis oog-in-oog met de doelman. Rick Velthuis faalde niet, en tekende daarmee de 2-3 aan. GSV kon in het vervolg, naast een vrije trap op de paal, nimmer gevaarlijk worden terwijl Hoeve Vooruit op de counter vergat de score verder op te voeren.