EGVV 1

5e klasse B

25 november 2018 14:00

Onbekend

Op zondag 25 november stond voor Hoeve Vooruit de thuiswedstrijd tegen EGVV op het programma. EGVV begon sterk aan de competitie, maar leed inmiddels al het nodige puntverlies. Hoeve Vooruit pakte vorige week in extremis de periodetitel en had daardoor nog de volle buit na 8 wedstijden. De wedstrijden tussen Hoeve Vooruit en EGVV bleken in het verleden altijd spannend te zijn. Daardoor zou het beslist geen eenvoudige middag worden.

Hoeve Vooruit was in de beginfase zoekende door de formatie van EGVV. Na de gelijk opgaande openingsfase was Hoeve Vooruit iets sterker dan EGVV in de eerste helft. Na ruim 10 minuten spelen nam het dan ook verdiend de leiding. Rick Velthuis krulde een vrije trap schitterend in de bovenhoek, 1-0. Lang kon Hoeve Vooruit niet van de voorsprong genieten, want Matthias Hilhorst scoorde uit een klutssituatie na een cornerbal, 1-1. Hoeve Vooruit kreeg duidelijk de beste kansen, maar Rick Velthuis en Mart Velthuis hadden meermaals oog-in-oog met de doelman het vizier niet op scherp staan. EGVV was daarnaast dreigend door met opportunistische lange ballen de verdediging van Hoeve Vooruit te doorbreken.

Ook in de tweede helft had Hoeve Vooruit het meeste balbezit. Kansen waren echter schaarser. In de 60e minuut kwam EGVV op een 1-2 voorsprong. De scheidsrechter keurde zonder aarzeling een buitenspeldoelpunt goed van Matthias Hilhorst. Hoeve Vooruit toonde veerkracht en kwam al in de 65e minuut op gelijke hoogte. Na een prachtige steekpass van Michael Westendorp omspeelde Dyon ten Vregelaar de keeper om de bal vervolgens in een leeg doel te schuiven, 2-2. Hoeve Vooruit voelde dat er meer in zat, en dat kreeg het in eerste instantie ook. Nadat Rick Velthuis zich ontdeed van zijn directe tegenstander liet hij de keeper kansloos met een schot in de verre hoek, 3-2. Hoeve Vooruit leek de buit binnen te hebben, maar verspeelde de overwinning. Een lange bal werd verkeerd ingeschat waardoor er een klutssituatie ontstond. Lars Boonk kon de bal vervolgens in het lege doel schuiven, 3-3.