Scheidsrechter

E.J. (Erwin) Volmer

Onbekend

Voor Hoeve Vooruit stond op zondag 5 mei de thuiswedstrijd tegen Haarlo op het programma. Hoeve Vooruit was de afgelopen jaren steeds duidelijk een maatje te groot voor Haarlo. Meermaals werd er een ruime zege behaald. Na een zwakke seizoenstart heeft Haarlo inmiddels 15 punten behaald. Met de aanhoudende blessureplaag bij Hoeve Vooruit leek het deze middag beslist niet zo eenvoudig te worden.

In de eerste helft had Hoeve Vooruit een veldoverwicht. Binnen het kwartier kwam het op een verdiende voorsprong. Dyon ten Vregelaar vond Bas ten Vregelaar, die doeltreffend uithaalde van zo’n 15 meter, 1-0. Hoeve Vooruit had de beste kansen, maar gaf in de omschakeling grote ruimtes weg. Toch kwam het vlak voor rust op 2-0. Mart Velthuis vond Michael Westendorp tussen de linies waarna laatstgenoemde de bal prachtig in de bovenhoek schoot. Haarlo gaf zich echter nog niet gewonnen en mocht nog voor rust de 2-1 aantekenen. Uit een van richting veranderde voorzet kopte Mike Mengerink raak.

In de 2e helft kelderde het niveau van de wedstrijd flink. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot fatsoenlijke aanvallen en het publiek werd dus duidelijk niet verwend. Na ruim 65 minuten spelen leek Rick Velthuis op aangeven van Demi Karnebeek de wedstrijd in het slot te gooien door de 3-1 aan te tekenen. Niets was echter minder waar. Haarlo kwam door opnieuw een rake kopbal van Mike Mengerink terug in de wedstrijd, 3-2. Beide ploegen kregen nog kansen om te scoren, maar lieten dit in het restant van de wedstrijd na.