VV Hoeve Vooruit 1

5e klasse B

7 oktober 2018 14:00

Onbekend

Op zondag 7 oktober stond voor Hoeve Vooruit de uitwedstrijd bij Haaksbergen op het programma. Hoeve Vooruit is nog foutloos in de competitie terwijl Haaksbergen verloor op bezoek bij Bentelo. Op voorhand leek het beslist geen eenvoudige middag voor Hoeve Vooruit te worden. Vorig jaar werd er immers nog met 2-0 verloren op bezoek bij Haaksbergen.

Hoeve Vooruit pakte direct het initiatief in de wedstrijd. Haaksbergen zakte in en trachtte gevaarlijk de worden in de counter. Hoeve Vooruit zette het overwicht om in een vijftal grote kansen. De doelman van Haaksbergen voorkwam echter dat Hoeve Vooruit kon scoren. Toch was hij in de 24e minuut kansloos bij een inzet van Demi Karnebeek. Demi Karnebeek scoorde uit een ouderwetse scrimmage na een cornerbal, 0-1. Hoeve Vooruit leek klaar om het verschil op het scorebord uit te drukken. Het sneed zichzelf echter lelijk in de vingers vlak voor rust. In de 39e minuut scoorde Bram Fukkink uit een spaarzame counter met een geweldige knal in de bovenhoek, 1-1. Vlak daarna voorkwam de paal verder leed voor Hoeve Vooruit.

In de beginfase van de 2e helft bleef Hoeve Vooruit de overhand houden. In de 68e minuut kwam Hoeve Vooruit opnieuw op voorsprong. Niels Karnebeek zette goed door en passeerde de doelman met een lage schuiver, 1-2. Daarna ontwikkelde er zich een slotfase met weinig kansen aan beide zijden. Een slotoffensief van Haaksbergen resulteerde in een aantal corners en vrije trappen. Doelman Lars Buschers van Hoeve Vooruit hoefde desondanks nimmer serieus in actie te komen.