10 maart 2019 14:00

Scheidsrechter

N.J. (Nick) Lammers

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op zondag 10 maart aan op bezoek bij SVBV. Thuis werd er eenvoudig gewonnen met 6-0, maar deze middag zou het een lastiger karwei worden gezien de weersomstandigheden i.c.m. het grasveld en de vorm van SVBV. Zij wisten immers 3 van de laatste 5 competitiewedstrijden in winst om te zetten, daar waar Hoeve Vooruit slechts 1 van de laatste 5 competitiewedstrijden wist te winnen.

Het grasveld van SVBV bleek, behoudens de gladheid, prima bespeelbaar. Een andere factor, de wind, bleek een grotere invloed op het spelverloop te hebben. In de eerste helft voetbalde Hoeve Vooruit met de wind in de rug en drukte het SVBV terug. Behoudens een grote kans voor SVBV na 5 minuten kwam Hoeve Vooruit defensief nimmer in de problemen in de eerste helft. Zelf ging Hoeve Vooruit daarentegen vaak slordig om met de geboden ruimtes. Uit een cornerbal had Dyon ten Vregelaar de bal vrij voor het inschieten, maar zijn lage inzet werd gepareerd door de doelman. Vervolgens wist Rick Velthuis één-op-één met de doelman niet als winnaar uit de strijd te komen. Toch kwam Hoeve Vooruit vlak voor rust op voorsprong. Rick Velthuis schoot een vrije trap vanaf 25 meter geweldig in de bovenhoek, 0-1.

In de tweede helft voetbalde Hoeve Vooruit tegen de wind in. SVBV zette Hoeve Vooruit vast, waardoor het vaak tot de lange bal gedwongen werd. Hoeve Vooruit had moeite hiermee om te gaan en hield de bal nauwelijks in de ploeg. Dit leidde tot een aantal hachelijke situaties voor het doel van Hoeve Vooruit. Toch wist SVBV nauwelijks tot grote kansen te komen. Dit gold echter ook voor Hoeve Vooruit. Nadat SVBV vlak voor tijd een grote kans om zeep hielp wist Hoeve Vooruit uit een counter op 0-2 te komen. Rick Velthuis schudde alles en iedereen af waarna hij Rowan ten Thije een niet te missen kans bood. Hiermee leek het duel beslist. Toch werd het nog even spannend. In de 96e minuut kreeg SVBV nog een penalty na vasthouden in het strafschopgebied. De penalty werd feilloos benut, 1-2. De overwinning van Hoeve Vooruit kwam daarna niet meer in gevaar.