VV Hoeve Vooruit 1

5e klasse B

2 december 2018 14:00

Onbekend

Op zondag 2 december stond voor Hoeve Vooruit de uitwedstrijd tegen Neede op het programma. Neede en Hoeve Vooruit zijn dit seizoen de best presterende ploegen in de 5e klasse B. Hoeve Vooruit liep vorige week voor het eerst averij op. Er werd gelijkgespeeld tegen EGVV. Neede is daarentegen nog foutloos na 9 wedstrijden.

In de eerste helft ontwikkelde zich er een boeiend voetbalgevecht zonder veel kansen. Hoeve Vooruit speelde vanuit een sterke organisatie en Neede had het daar zichtbaar moeilijk mee. Vanuit de sterke organisatie en snelle omschakeling trachtte Hoeve Vooruit gevaarlijk te worden. Er werden veel duels uitgevochten en het was voetballend zeker niet de beste wedstrijd van beide kanten. Na ruim een half uur spelen gaf Neede iets teveel ruimte aan Hoeve Vooruit. Mart Velthuis kon de bal bezorgen bij Jeffrey Kroeze, die op zijn beurt met een prachtige crosspass Dyon ten Vregelaar vond. Dyon ten Vregelaar nam de bal prima aan en wist daarnaast de doelman te passeren, 0-1. Dat was op dat moment niet geheel onverdiend. 0-1 zou tevens de ruststand betekenen.

Na rust was Neede de betere ploeg. Hoeve Vooruit wist minder vaak de voetballende oplossing te vinden en leed daardoor vaak snel balverlies. In de 55e minuut vond er een dubieus moment plaats. De net ingevallen Reesink zette een tackle veel te laat van achterin in. De scheidsrechter spaarde de aanvaller van Neede door slechts een gele kaart te trekken. In de 65e minuut wist Neede de hechte organisatie van Hoeve Vooruit toch te doorbreken. Vanaf zo’n 20 meter wist Celebi de gelijkmaker te produceren, 1-1. Neede bleef de overhand houden zonder tot echte kansen te komen. Op vrijwel identieke wijze scoorde Neede in de 81e minuut de 2-1. Smit wist van afstand doel te treffen. Hoeve Vooruit perste er vervolgens nog een slotoffensief uit. Dit leverde hachelijke situaties op voor het doel van Neede, maar gescoord werd er niet meer. Hoeve Vooruit ziet door de nederlaag de achterstand op Neede oplopen tot 5 punten.