Hoeve Vooruit lijdt een forse nederlaag op bezoek bij effectief EGVV

24 maart 2019 14:00

Scheidsrechter

E. (Evert) Dannenberg

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op zondag 24 maart aan op bezoek bij EGVV. Traditioneel gezien is het altijd een lastige wedstrijd voor Hoeve Vooruit. Daarnaast heerst er een blessuregolf en lijkt de vorm de ontbreken na de winterstop. Kortom: alle ingrediënten voor een lastige middag voor Hoeve Vooruit waren aanwezig.

Al na enkele minuten kreeg Hoeve Vooruit een grote kans om op voorsprong te komen. Oog in oog met de doelman schoot Jeffrey Kroeze echter over. In de tegenaanval bleek EGVV wel slagvaardig. Uit een lage voorzet scoorde Matthias Hilhorst, 1-0. Hoeve Vooruit was voetballend sterker, maar had het defensief lastig met het fysieke en opportunistische spel van EGVV. Dyon ten Vregelaar en Mart Velthuis kregen uitstekende kansen om te scoren, maar faalden in de afwerking. Vlak voor rust gooide EGVV het duel al op slot. Tot drie maal toe liet Hoeve Vooruit zich met een lange bal verrassen door weifelend in te grijpen. Ronald Zieverink scoorde in 10 minuten een hattrick, waardoor de ruststand 4-0 was.

In de 2e helft creëerde Hoeve Vooruit in de beginfase een aantal mogelijkheden om te scoren, maar men kon de keeper van EGVV nauwelijks serieus onder vuur nemen. EGVV koesterde haar voorsprong, en kreeg in de counter de nodige ruimtes. Gelukkig voor Hoeve Vooruit speelde men dit niet goed uit waardoor ook doelman Lars Buschers van Hoeve Vooruit het rustig had. Aan beide zijden werd in de 2e helft niet meer gescoord.