Bentelo 1 (zon)

5e klasse B

4 november 2018 14:00

Onbekend

Op zondag 4 november trad Hoeve Vooruit thuis aan tegen Bentelo. Een pikant onderonsje gezien het verleden. Daarbij kwam nog eens dat beide ploegen op voorhand nog foutloos waren. Beide ploegen behaalden reeds 15 punten. Het duel werd extra interessant doordat Hoeve Vooruit de meest scorende ploeg is in de competitie terwijl Bentelo de minste doelpunten tegen heeft gekregen.

Hoeve Vooruit opende furieus. Het pakte gelijk het initiatief in de wedstrijd. Voetballend moest Bentelo zijn meerdere erkennen in Hoeve Vooruit. Al in de 4e minuut kwam Hoeve Vooruit op een 1-0 voorsprong. Rick Velthuis krulde een vrije trap op prachtige wijze binnen. Het bleek een voorbode voor meer. In de 13e minuut vond Jeffrey Kroeze Rick Velthuis met een dieptepass waarna Rick Velthuis zijn directe tegenstander de baas was en de 2-0 op het scorebord zette. Hoeve Vooruit nam geen gas terug en trachtte het duel vroegtijdig te beslissen. Dat leek in de 22e minuut te lukken. Hoeve Vooruit counterde razendsnel via Mart Velthuis, Jeffrey Kroeze en Rick Velthuis naar de 3-0. Laatstgenoemde was het eindstation van de counter. Na de 25e minuut kwam Bentelo beter in de wedstrijd. In de 33e minuut kreeg Hoeve Vooruit daar de rekening voor gepresenteerd. Na een verre inworp scoorde Ties Schutte uit de kluts, 3-1. Bentelo maakte veel overtredingen en kwam voor rust al met 10 man te staan. Jorn Ottenschot torpedeerde Jeffrey Kroeze aan de zijlijn en mocht met twee gele kaarten vroegtijdig douchen.

Hoeve Vooruit opende ook de tweede helft sterk. Jeffrey Kroeze liet zijn directe tegenstander maar weer eens zijn hielen zien en werd gevloerd in het strafschopgebied. Hij benutte zelf de penalty en zette de 4-1 op het scorebord. In de 55e minuut moest Bentelo met 9 man verder. Remco Baumeister kreeg zijn 2e gele kaart voor een charge op Michael Westendorp. Het duel was daarna gespeeld. Bentelo had slechts een spits over en beperkte zich tot verdedigen. Hoeve Vooruit hanteerde een te laag baltempo om tot veel kansen te komen. Echter had het de score nog wel verder uit kunnen breiden. O.a. Niek Buschers vond de doelman een aantal keer op de weg naar een doelpunt. Daarmee eindigde het duel in 4-1.