Lochuizen 1

5e klasse B

9 december 2018 14:00

Onbekend

Op zondag 9 december stond voor Hoeve Vooruit de thuiswedstrijd tegen Lochuizen op het programma. Hoeve Vooruit leed tegen zowel EGVV als Neede puntverlies in de slotfase en moet daardoor in de achtervolging. Tegenstander Lochuizen doet het dit seizoen boven verwachting goed en bivakkeert bovenin de middenmoot. Het zou dus zeker geen eenvoudige opgave worden.

Hoeve Vooruit opende sterk en kwam in de 5e minuut op voorsprong. Jeffrey Kroeze plaatste de bal met veel gevoel in de linkerbovenhoek, 1-0. Lang kon men echter niet genieten van de voorsprong. Lochuizen kreeg namelijk in de 10e minuut een ietwat makkelijk gegeven penalty. Dit was een koud kunstje voor Robbin Jerusalem, 1-1. Lochuizen speelde ultra-defensief, maakte veel overtredingen en haalde alles uit de kast om het spel van Hoeve Vooruit te ontregelen. Toch kon Lochuizen niet voorkomen dat Hoeve Vooruit opnieuw op voorsprong kwam. Rick Velthuis draaide een vrije trap om de muur buiten het bereik van de keeper, 2-1. De hoop van Lochuizen was gevestigd op Robbin Jerusalem. Hij werd echter sporadisch gevaarlijk. Hoeve Vooruit kreeg in het restant van de eerste helft nog een grote kans om de score uit te breiden. Dyon ten Vregelaar raakte echter de buitenkant van de paal in kansrijke positie.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Hoeve Vooruit met veel balbezit en zoekend naar gaatjes in de defensie van Lochuizen. Lochuizen raakte steeds vermoeider waardoor Hoeve Vooruit een vijftal dotten van kansen kreeg om de score uit te breiden. Rick Velthuis, Jeffrey Kroeze, Mart Velthuis, Niels Karnebeek en Michael Westendorp hadden het vizier echter duidelijk niet op scherp staan. In de 85e minuut ontsnapte Hoeve Vooruit. Robbin Jerusalem werd getoucheerd binnen het strafschopgebied. Dit maal besloot de scheidsrechter om de bal niet op de stip te leggen. Het bleek uitstel van executie voor Hoeve Vooruit. Ruben Schuurman trok in de blessuretijd vanaf de rechterkant naar binnen om de bal vervolgens in de linkerbovenhoek te plaatsen, 2-2.