VV Hoeve Vooruit 1

5e klasse B

12 mei 2019 14:00

Onbekend

Voor Hoeve Vooruit stond op zondag 12 mei de uitwedstrijd tegen Bentelo op het programma. Thuis werd Bentelo terecht met 4-1 verslagen. De wedstrijd deze middag leek op papier een stuk lastiger te worden door blessures en de vorm van Bentelo in eigen huis.

Hoeve Vooruit was in de beginfase zoekende en daar profiteerde Bentelo dankbaar van. Na een slippertje achterin scoorde Thomas Broekkamp de op dat moment verdiende 1-0. In het vervolg van de eerste helft ontspon zich een gelijk opgaande strijd waarbij Bentelo het meeste balbezit had en de beste mogelijkheden kreeg. Toch wist Hoeve Vooruit op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van 20 meter werd feilloos binnen geschoten door Mart Velthuis, 1-1. Vlak daarna kwam het zelfs op 1-2. Na een vlijmscherpe counter bleef Bas ten Vregelaar op aangeven van Dyon ten Vregelaar ijzig kalm voor het vijandige doel. Hoeve Vooruit incasseerde echter nog voor rust de 2-2. Cas Hobert kon in de rebound een schot van Jorn Ottenschot tot doelpunt verwerken.

In de 2e helft kregen beide ploegen minder kansen. Bentelo was de ploeg die het meest op zoek ging naar de overwinning. Hoeve Vooruit trachtte via de omschakeling nog gevaarlijk te worden. Toen beide ploegen minder risico’s leken te nemen in aanvallend opzicht kreeg Bentelo een penalty toegewezen na licht vasthouden. Jacco Ottink faalde niet en tekende de 3-2 aan. Vlak daarna werd het zelfs 4-2 door Ties Schutte, die een counter afrondde met een lage schuiver. Hoeve Vooruit probeerde het daarna nog wel, maar kwam nimmer echt in de buurt van de aansluitingstreffer.