VV Hoeve Vooruit 1

5e klasse B

17 februari 2019 14:00

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op zondag 17 februari aan op bezoek bij DEO. Thuis werd DEO weggespeeld en eindigde de wedstrijd in 7-1. Toch zijn uitwedstrijden bij DEO altijd lastig voor Hoeve Vooruit door het vaak matige veld. Daardoor was het op voorhand beslist geen eenvoudige wedstrijd voor Hoeve Vooruit te noemen.

Het veld bleek andermaal in erbarmelijke staat. Toeschouwers kregen mede daardoor een slechte eerste helft te zien. DEO liet Hoeve Vooruit de bal, maar de Hoevese formatie speelde in een laag en inspiratieloos tempo. Het kreeg in de eerste helft desondanks wel de beste kansen. De grootste kans was voor Rick Velthuis. Na een prima actie van Dyon ten Vregelaar schoot Rick Velthuis vanaf zo’n 8 meter de bal echter over het doel. Verder was diezelfde Rick Velthuis uit een door Jeffrey Kroeze versierde vrije trap gevaarlijk. De vrije trap zeilde echter via de lat over het doel. DEO liet zich in de omschakeling ook niet onbetuigd. Doelman Lars Buschers wist een de grootste kans, een kopbal van Eduard Graaskamp, met een uitstekende reflex onschadelijk te maken.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Toch wist Hoeve Vooruit meer kansen te creëren dan in de eerste helft. In de afwerking was het onzorgvuldig en daarnaast werd de paal/lat drie keer geraakt. DEO kwam uit een spaarzame kans uit het niets op voorsprong. Nadat de scheidsrechter een overtreding op Niels Karnebeek over het hoofd had gezien schoot Mark Tackenkamp vanaf zo’n 25 meter de bal met een lastige stuiter tegen het net, 1-0. Diezelfde Mark Tackenkamp liet zich vlak daarna gaan. Door een natrappende beweging moest hij het veld met een rode kaart verlaten. Hoeve Vooruit streed voor haar laatste kansen en creëerde ondanks het matige spel diverse kansen. Echter stonden de doelman en voeten van verdedigers een doelpunt in de weg. Hierdoor lijken de laatste kansen voor Hoeve Vooruit op het kampioenschap verdwenen. Het superieure Neede wist immers al haar 13 wedstrijden tot nu toe te winnen waardoor een achterstand van 10 punten inmiddels een feit is.