Mannen, 1, 5e klasse B

1 oktober 2017 14:00

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op zondag 1 oktober aan tegen Delden. Beide ploegen hadden de eerste competitiewedstrijd gewonnen, en boekten in de voorbereiding wisselende resultaten. Het was op voorhand dus lastig om een favoriet aan te wijzen.

Hoeve Vooruit startte de wedstrijd onthutsend zwak. Delden stond binnen het kwartier op een 0-1 voorsprong. Robin Schutte rondde een prima aanval af door de bal hoog in het doel te schieten. Het leekdaarna zelfs 0-2 te worden, maar gelukkig voor Hoeve Vooruit stond de speler van Delden buitenspel. Hoeve Vooruit rechtte daarna enigszins de rug, maar haalde nimmer het niveau dat gewenst was. Kansen waren er voor Mart Velthuis en Ties Verberne, maar beiden faalden in de afwerking. Delden mocht van geluk spreken dat het de eerste helft met 11 man afsloot. Een schandalige charge van Erwin Morsink op Jeffrey Kroeze werd slechts met geel bestraft. Vlak voor rust kwam Delden op 0-2. Na een misverstand in de defensie van Hoeve Vooruit kon een voorzet door Erwin Morsink eenvoudig tot doelpunt gepromoveerd worden.

Waar je in de 2e helft een sterker Hoeve Vooruit zou verwachten, bleek het tegendeel waar te zijn. Delden had in de 2e helft de beste kansen, maar doelman Mark Pierik van Hoeve Vooruit wist met enkele reddingen de score beperkt te houden. Hoeve Vooruit werd sporadisch gevaarlijk. Jeffrey Kroeze ontbeerde twee maal het geluk voor een doelpunt.

Al met al een teleurstellende middag voor Hoeve Vooruit. Het slechte spel moet Hoeve Vooruit zorgen baren. Op zondag 8 oktober staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen Bredevoort, dat ook 3 punten heeft verzameld. Hoeve Vooruit zal proberen de rug te rechten deze middag.