VV Hoeve Vooruit 1

Mannen, 1, 5e klasse B

24 september 2017 14:00

Onbekend

Hoeve Vooruit ging op zondag 24 september op bezoek bij EGVV voor de eerste competitiewedstrijd. Ondanks dat Hoeve Vooruit als één van die titelkandidaten gezien wordt, zou het op bezoek bij EGVV allerminst een gemakkelijke opgave worden. Hoeve Vooruit wist uit de laatste drie wedstrijden op bezoek bij EGVV immers maar één punt over te houden. EGVV eindigde vorig jaar op de 7e plek, terwijl Hoeve Vooruit degradeerde uit de 4e klasse. Hoeve Vooruit wist in de voorbereiding geen enkele wedstrijd te winnen (tegen hoger aangeschreven teams), daar waar EGVV ook erg wisselende resultaten boekte. Het was dus voor beide teams afwachten hoe men voor de dag zou komen.

Het begin van de wedstrijd was rommelig aan beide zijden. Op het moeilijk bespeelbare veld boden beide teams elkaar grote ruimtes. EGVV was dreigend met lopende mensen en lange ballen. Hoeve Vooruit had daarentegen zichtbaar moeite met het veld in de openingsfase. Toch was het Hoeve Vooruit dat het dichtst bij de openingstreffer was. Jeffrey Kroeze werd diep gestuurd door Mart Velthuis. Jeffrey Kroeze behield daarna het overzicht, maar Rick Velthuis kwam een teenlengte tekort om de bal voor open doel binnen te tikken. Na ongeveer 25 minuten spelen pakte Hoeve Vooruit het initiatief in de wedstrijd. Het kwam na 35 minuten spelen dan ook verdiend op voorsprong. Dyon ten Vregelaar werd prima vrij gespeeld aan de linkerkant van het strafschopgebied, waarna zijn voorzet pardoes in het doel verdween. 0-1. Hoeve Vooruit bleef sterker, en had mogelijkheden om op 0-2 te komen. Grootste kans was daarbij voor Dyon ten Vregelaar, hij trof met een lage schuiver de paal.

Na de rust werd EGVV direct gevaarlijk. Jelle Klein Braskamp kopte uit een hoekschop rakelings over. Het bleek een voorbode voor een, voetballend gezien, matige 2e helft. Hoeve Vooruit bleek content met de voorsprong, en nam geen onnodige risico’s achterin in de opbouw. Beide teams hanteerden vaak de lange bal. Daarbij leek Hoeve Vooruit het onheil over zichzelf af te roepen. Toch leek het in de 65e minuut de wedstrijd te beslissen. Mart Velthuis werd vrijgespeeld door Rick Velthuis, maar zijn inzet rolde tergend langzaam op de paal. In de 75e minuut kon EGVV vanaf 16 meter vrij op het doel schieten, maar doelman Mark Pierik van Hoeve Vooruit pareerde een lage inzet met zijn voet. In de tegenstoot maakte Niels Karnebeek er 0-2 van. Middels een actie speelde hij zich knap vrij aan de rechterkant van het strafschopgebied, waarna zijn lage schuiver de doelman van EGVV te machtig was. De wedstrijd leek gespeeld, maar EGVV gaf niet op. In de 87e minuut kwam men op 1-2. Jelle Klein Braskamp werd over het hoofd gezien door de verdediging van Hoeve Vooruit, en hij schoot hard raak in de korte hoek. Het bleek een voorbode voor een spannende slotfase. Hoeve Vooruit kreeg middels Mart Velthuis, Rick Velthuis en Jeffrey Kroeze dotten van kansen om te scoren, maar zij wisten allen het net niet te vinden deze middag. Diep in blessuretijd kwam Hoeve Vooruit met de schrik vrij. Een boomlange verdediger van EGVV werd over het hoofd gezien na een afgeslagen cornerbal. In geheel vrijstaande positie kopte hij echter ruim naast. Daarna blies de leidsman voor het einde van een enerverende wedstrijd op sportpark de Benneker.