Datum

3 mei 2018 20:00

Accommodatie

Onbekend

Op donderdag 3 mei trad Hoeve Vooruit thuis aan tegen Meddo. Meddo maakt een goed seizoen door, en bezet de 2e plaats. De uitwedstrijd werd door Hoeve Vooruit met 1-0 verloren. Destijds speelde Hoeve Vooruit onherkenbaar, en had Meddo veelvuldig de bal.

Hoeve Vooruit moest winnen om nog enigszins kans te maken op een periodetitel. Dat straalde de ploeg vanaf minuut 1 uit. Hoeve Vooruit was scherp in de duels, en was de ploeg dat de beste kansen creëerde. Al na 5 minuten werden ballen van Maarten Hobbenschot en Dyon ten Vregelaar van de lijn gehaald. De verdediging acteerde daarnaast scherp en hield de aanvallers van Meddo in toom. Na 25 minuten kwam Hoeve Vooruit op voorsprong. Een corner van Rick Velthuis werd hard binnen gekopt door Mart Velthuis, 1-0. Vlak daarna ontsnapte Hoeve Vooruit nadat een doelpunt van Meddo afgekeurd werd wegens buitenspel. Hoeve Vooruit bleef de gevaarlijkste ploeg, en kwam terecht op 2-0. Jeffrey Kroeze scoorde op kolderieke wijze. Toch maakte Meddo de wedstrijd nog voor rust spannend. Een vrije trap van Job te Molder vloog zomaar in het doel, 2-1.

Hoeve Vooruit leek na rust niet helemaal wakker. Doelman Kevin Keemers kwam echter gelukkig als winnaar uit de strijd oog-in-oog met de aanvaller van Meddo. Hoeve Vooruit was daarna wel scherp in de afronding. Rick Velthuis bediende Jeffrey Kroeze, die oog-in-oog met de doelman niet faalde, 3-1. Diezelfde Jeffrey Kroeze maakte in de 65e minuut de wedstrijd nog spannender. Door twee gele kaarten mocht hij het veld vroegtijdig verlaten. Hoeve Vooruit opereerde als een team om de cruciale overwinning over de streep te trekken. In de 85e minuut kwam Hoeve Vooruit zelfs met 9 man te staan. Nadat Dyon ten Vregelaar in kansrijke positie naast mikte, kon ook hij het veld verlaten met twee gele kaarten op zak. De overwinning kwam nimmer meer in gevaar, en Hoeve Vooruit blijft daardoor strijden voor een periodetitel.