Haaksbergen 2 (zon)

Mannen, 2, 5e klasse 04

24 september 2017 9:30

Onbekend

Op 24 September werd de eerste competitiewestrijd van het nieuwe seizoen afgwerkt. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde Hoeve 2 drie bekerwedstrijden. De eerste bekerwedstrijd werd met 6-1 gewonnen van Barbaros 2. Daarna volgden er 2 verliespartijen tegen Borne 3 en Rood Zwart 3.

Ondanks dat Hoeve 2 vorig jaar ruim boven Haaksbergen 2 eindigde wist men vorig jaar alleen thuis van Haaksbergen te winnen. Uit ging Hoeve met 3-1 onderuit. Hoeve was dus gewaarschuwd, dit bleek wel in de eerste helft. Hoeve was totaal niet bij de les en Haaksbergen bleek dodelijk effectief in het benutten van de kansen. Binnen een half uur stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord. Het 2e zette hier weing tegenover en kwam niet verder dan een licht overwicht in balbezit. Van ontzettend grote kansen was geen sprake. Dat er in de tweede helft iets moetst veranderen was wel duidelijk.

In de tweede helft kwam er een andere Hoeve uit de kleedkamer, de ploeg van Lammers zette meer druk naar voren en was voetballend de betere. Dit leidde in de beginfase tot een aantal goede kansen voor onder andere Martijn Wielens en Daniel Lenderink. Vooral uit standaarsituaties werd Hoeve erg gevaarlijk. Daniel Lenderink raakte beide palen en Frank Groot Breteler kopte op de lat. In de loop van de wedstrijd werd Hoeve steeds sterker en het leek wachten op de 1-2. Haaksbergen kon alleen nog maar de lange bal hanteren en beperkte zich tot het rekken van tijd. Hoeve kreeg andermaal een aantal goede kansen, Maarten Hobbenschot wist een bal van zo'n twee meter voor de lijn niet tot doelpunt te promoveren. Ook Martijn Wielens stuitte in een 1 op 1 situatie op de Haaksbergse doelman. Het duurde uiteindelijke tot ongeveer de 80e minuut voordat Hoeve de aansluitingstreffer kon maken. Bas ten Vregelaar schoot een bal van zo'n 14 meter hoog in het doel. Hierna ging Hoeve op zoek naar de gelijkmaker. Dit doelpunt werd uiteindelijk gemaakt door Martijn Wielens die zag dat de Haaksbergse goalie te ver voor zijn goal stond. De keeper kon nog net bij de bal maar kon de gelijkmaker niet voorkomen.  Het punt was meer dan terecht voor de Hoeve maar als er gekeken wordt naar de kansenverhouding dan heeft het 2e het zich onnodig moeilijk gemaakt en had het de wedstrijd moeten winnen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Overdinkel 3 op het programma. Aftrap is om 10.00 uur in Overdinkel.