Dennendijk 11
7274AV
GEESTEREN GLD
tel. 0545-481732

Op zondag 12 juni stond voor Hoeve Vooruit het eerste duel in de nacompetitie voor lijfsbehoud in de 4e klasse op het programma. Tegenstander daarin was GSV ’63. Voor Hoeve Vooruit is dit zeker geen onbekende tegenstander. In de 5e klasse troffen beide ploegen elkaar meermaals. In de wetenschap dat Hoeve Vooruit van de laatste 13 bezoeken aan GSV er slechts één verloor was er volop vertrouwen in een goede afloop.

In de rommelige beginfase kwam Hoeve Vooruit direct met de schrik vrij. GSV kreeg de beste mogelijkheden en raakte zelfs de lat. Namens Hoeve Vooruit kwamen Mart Velthuis en Dyon ten Vregelaar in kansrijke positie, maar zij konden de doelman van GSV niet verontrusten. Vlak voor rust ontsnapte Hoeve Vooruit opnieuw. Een cornerbal kon namelijk vrij ingekopt worden. Gelukkig voor Hoeve Vooruit verdween de bal over het doel.

Na rust leek Hoeve Vooruit herboren en stelde het direct orde op zaken. Na een aanval over meerdere schijven bereikte Jeffrey Kroeze uiteindelijk Dyon ten Vregelaar, die knap wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal onderin de hoek schoot, 0-1. Hoeve Vooruit wilde meer en kreeg dat al vrij snel. Jeffrey Kroeze schatte een loopactie van Dyon ten Vregelaar op waarde, die op zijn beurt Rowan ten Thije een kans voor open doel bood. Deze kans liet hij uiteraard niet aan zich voorbij gaan, 0-2. Hoeve Vooruit bleef de overhand houden en besliste in de 70e minuut de wedstrijd. Na een fraaie individuele actie tekende Dyon ten Vregelaar de 0-3 aan met buitenkant rechts. In het vervolg vergat Hoeve Vooruit de score verder uit te breiden en werden twee ballen van GSV van de doellijn gehaald. Gescoord werd er echter niet meer.