Beckummerweg 11
7482ST
HAAKSBERGEN
tel. 074-3575386

Voor Hoeve Vooruit stond op zondag 27 februari de thuiswedstrijd tegen Diepenheim op het programma. Hoeve Vooruit boekte dit seizoen nog geen overwinning, maar trad met een vrijwel fitte selectie vol goede moed aan bij de eerste wedstrijd na de winterstop. Tegenstander Diepenheim had het tevens lastig in de eerste seizoenshelft. Met slechts 7 punten bivakkeert de ploeg net als Hoeve Vooruit in het rechterrijtje.

Hoeve Vooruit was vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. Wederom waren er veel kansen nodig om de score te openen. Pas in de 20e minuut tekende Niels Karnebeek uit een penalty de 1-0 aan, nadat Mart Velthuis gevloerd werd binnen de beruchte lijnen. Toen Jeffrey Kroeze na een fraaie assist van Ties Verberne vrijwel direct de 2-0 aantekende, leek het een eenvoudige middag te worden voor Hoeve Vooruit. Echter strafte Diepenheim een moment van onachtzaamheid ongenadig hard af, 2-1. Even daarvoor was Hoeve Vooruit al gewaarschuwd met een scrimmage voor de goal die uiteindelijk op de lat eindigde. Het vervolg van de 1e helft werd gekenmerkt door rommelig voetbal zonder al te veel kansen.

In de 2e helft startte Hoeve Vooruit opnieuw sterk. Na een serie fraaie aanvallen stond er in de 55e minuut al een 5-1 tussenstand op het scorebord. Dyon ten Vregelaar, Mart Velthuis en Joost Hobbenschot waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Hoeve Vooruit bleef in het restant de betere ploeg en breidde de voorsprong verder uit. Michael Westendorp schoot een vrije trap met precisie binnen en Dyon ten Vregelaar tekende voor zijn 2e van de middag met een harde knal, 7-1. Diepenheim wist in tegenstelling tot de 1e helft nimmer gevaarlijk te worden.