Gruttostraat 46 /46A
7471ES
GOOR
tel. 0547-273348

Op donderdag 3 maart stond voor Hoeve Vooruit de inhaalwedstrijd op bezoek bij Twenthe op het programma. Na de overtuigende zege op Diepenheim was het aan Hoeve Vooruit de taak om hier een passend vervolg aan te geven. Tegenstander Twenthe is dit seizoen een stabiele middenmoter, waardoor er flinke tegenstand te verwachten viel.

Hoeve Vooruit startte prima aan de wedstrijd. De ploeg had het meeste balbezit en was dreigender dan Twenthe. In de 15e minuut kreeg Dyon ten Vregelaar op aangeven van Daan Brus een kans oog-in-oog met de doelman, maar de lage schuiver bleek een prooi voor de doelman van Twenthe. Hoeve Vooruit kwam in de 25e minuut alsnog verdiend op voorsprong. Dyon ten Vregelaar gaf een aantal verdedigers en vervolgens de doelman fraai het nakijken, 0-1. Vlak daarna was Twenthe dicht bij de gelijkmaker. Na een voorzet van de linkerkant verdween de bal rakelings naast. In de laatste 10 minuten voor rust werd het duel rommeliger van beide zijden en vielen er geen kansen te noteren.

Na rust pakte Twenthe, mede gedwongen door de achterstand, het initiatief in de wedstrijd. Hoeve Vooruit opereerde als een hecht team en gaf nauwelijks kansen weg. Twenthe probeerde het veelal met voorzetten van de zijkant, maar de in de Tubantia benoemde ‘K3-Verdediging’ gaf geen krimp. Hoeve Vooruit kreeg in de counter zelfs de beste mogelijkheden. Echter was de eindpass vaak te onzorgvuldig of bleek de grensrechter, al dan niet onterecht, een sta in de weg. In de allerlaatste seconde van de blessuretijd werd Hoeve Vooruit gered door doelman Luc van den Broek. Uit een scrimmage kreeg een speler van Twenthe een uitgelezen kans, maar via Luc van den Broek en de paal verdween de bal naast de goal. Dyon ten Vregelaar werd als enige doelpuntenmaker daardoor gekroond tot matchwinner.