Langestraat 155
7491AE
DELDEN
tel. 074-3762145

Voor Hoeve Vooruit stond op zondag 26 september de competitiewedstrijd tegen Rood Zwart op het programma. De laatste editie eindigde onbeslist. Destijds maakte Mike Slagboom in de blessuretijd uit een schitterende vrije trap de 2-2. Tijdens de voorbereiding teisterde een blessuregolf de selectie van Hoeve Vooruit. Interessant was dus om te zien hoe de ploeg voor de dag zou komen.

In de openingsfase ontwikkelde Rood Zwart een optisch overwicht zonder direct tot grote kansen te komen. Na deze fase rechtte Hoeve Vooruit de rug en ontspon zich een gelijkopgaande strijd. De grootste kans voor Rood Zwart was voor spits Raymond Kenkhuis. Zijn lob van 25 meter mistte echter precisie. Hoeve Vooruit was meerdere malen kansrijk. Dyon ten Vregelaar zijn poging mistte oog-in-oog met de doelman kracht, terwijl een vrije trap van Niels Karnebeek op de lat uiteen spatte.

In de tweede helft zagen toeschouwers eenzelfde beeld als in de eerste helft. Een gelijk opgaande strijd, waarbij Hoeve Vooruit de beste kansen had. Doelman Luc van den Broek hoefde namens Hoeve Vooruit nauwelijks op te treden, ondanks een aantal hachelijke situaties voor het doel. Hoeve Vooruit had het vooral aan zichzelf te danken dat het geen afstand nam van Rood Zwart. Uit een overtalsituatie wisten Dyon ten Vregelaar en Ties Verberne de bal niet in het net te laten verdwijnen. Daarnaast raakte Mike Slagboom de lat en schoot Kjell Vrielink rakelings voorlangs. Op meerdere afstandsschoten stond de keeper van Rood Zwart telkens op de juiste plek. Daarmee eindigde de wedstrijd zoals het begon, 0-0.