C M van Everdingenstraat 66 A
7165AL
RIETMOLEN
tel. 0545-221407

Voor Hoeve Vooruit stond op zondag 22 mei de uitwedstrijd bij buurman Rietmolen op het programma. Met een nagenoeg fitte selectie en de eerdere wedstrijd dit seizoen waarin men de beter ploeg was, leefde Hoeve Vooruit vol vertrouwen toe naar deze wedstrijd. Voor beide ploegen was het gezien de stand op de ranglijst een must om de drie punten te pakken in de strijd tegen degradatie.

In de beginfase oogde Hoeve Vooruit onwennig. Rietmolen legde veel energie in de wedstrijd en dat resulteerde in verschillende corners. Desalniettemin hoefde Luc van den Broek namens Hoeve Vooruit nimmer handelend op te treden. Na ruim een kwartier spelen pakte Hoeve Vooruit voetballend het initiatief in de wedstrijd en werd daarvoor al snel beloond. Mart Velthuis schatte een loopactie Joost Hobbenschot op waarde, waarna laatstgenoemde met een prachtige boogbal de 0-1 op het scorebord zette. Na 25 minuten spelen breidde Hoeve Vooruit de score uit. Joost Hobbenschot verscheen op aangeven van Mart Velthuis opnieuw voor de keeper, maar werd deze keer onreglementair ten val gebracht. De terechte penalty werd vervolgens feilloos benut door Jeffrey Kroeze, 0-2. Rietmolen werd nauwelijks gevaarlijk. Meerdere afstandsschoten konden doelman Luc van den Broek niet verontrusten. Vlak voor rust liet Jeffrey Kroeze na het duel te beslissen namens Hoeve Vooruit. Op aangeven van Daan Brus wist hij oog-in-oog met de doelman niet te scoren.

In de 2e helft bleef Hoeve Vooruit de betere en gevaarlijkste ploeg. Dat de 0-3 gescoord werd, was voor het publiek geen verrassing gezien het spelbeeld. Invaller Rowan ten Thije bleef op aangeven van Dyon ten Vregelaar ijzig kalm oog-in-oog met de doelman. Rietmolen probeerde er nog wel een wedstrijd van te maken, maar verder dan een schuiver naast het doel kwam men niet. Hoeve Vooruit kreeg daarentegen diverse kansen om de score verder uit te breiden via onder andere Rowan ten Thije en Mike Evers. Dat gebeurde echter niet.