SP Haarlo 1

Mannen, 1, 5e klasse B

27 mei 2018 14:00

Onbekend

Voor Hoeve Vooruit stond op zondag 27 mei de laatste competitiewedstrijd tegen Haarlo op het programma. Vooraf was al bekend dat Hoeve Vooruit, ondanks de heuse eindsprint, afhankelijk was van wat er op andere velden gebeurde voor een mogelijke plaats in de nacompetitie. Tegenstander Haarlo beleeft een kleurloos seizoen en bezet de laatste plaats. De eerste ontmoeting eindigde maar liefst in 1-10 voor Hoeve Vooruit.

Hoeve Vooruit begon met goede moed aan de wedstrijd. Dat resulteerde binnen 12 minuten in twee treffers. De 1-0 werd gemaakt in de 10e minuut door Rick Velthuis nadat Maarten Hobbenschot hem een kans voor open doel bood. In de 12e minuut verdubbelde Jeffrey Kroeze de score na een fraaie individuele actie, 2-0. Daarna daalde het niveau van de wedstrijd. Haarlo was niet bij machte om aanvallend gevaarlijk te worden, terwijl Hoeve Vooruit heel onnauwkeurig speelde. 2-0 was daardoor een logische ruststand.

In de 2e helft oogden beide elftallen wederom futloos. Desondanks wist Hoeve Vooruit de score verder uit te breiden. In de 58e minuut scoorde Jeffrey Kroeze na een fraaie pass van Rick Vossebeld de 3-0. Hoeve Vooruit had minstens een marge van vier nodig voor een mogelijk ticket voor de nacompetitie. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd deze marge alsnog bereikt. In de 85e minuut kopte Mart Velthuis raak uit een cornerbal van Rick Velthuis, 4-0. Het slotakkoord was tevens voor Mart Velthuis. Op aangeven van Rick Velthuis schoot hij de bal vanaf 20 meter in de bovenhoek, 5-0.

Doordat Neede de overwinning pakte tegen Haaksbergen is het seizoen voor Hoeve Vooruit ten einde. Het kan terugkijken op een vreemd seizoen. De eerste 16 wedstrijden waren de prestaties heel wisselvallig. De eindsprint waarin 9 van de laatste 10 wedstrijden werden gewonnen resulteert daardoor niet in een plek in de nacompetitie. Tevens opvallend was het doelsaldo. Er werd in 26 duels 95 keer gescoord, en geen enkele ploeg wist dit te evenaren. Daarnaast kreeg het 52 doelpunten tegen, wat opvallend veel is voor een ploeg in de subtop.