VV Hoeve Vooruit 1

Mannen, 1, 5e klasse B

20 mei 2018 14:00

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op zondag 20 mei aan op bezoek bij Lochuizen. Hoeve Vooruit heeft nog een sprankje hoop op een periodetitel, daar waar het seizoen qua prijzen er voor Lochuizen al een tijdje op zit. Thuis werd er overtuigend met 6-1 gewonnen. Desondanks beloofde het deze middag heel anders te worden. Hoeve Vooruit heeft het namelijk vaak lastig op bezoek bij Lochuizen.

Hoeve Vooruit speelde een zwakke eerste helft. Teveel spelers haalden hun niveau niet, waardoor Hoeve Vooruit moeite had om kansen te creëren tegen het extreem defensieve spel van Lochuizen. In de 3e minuut was de eerste counter van Lochuizen direct raak. Niels ten Elsen faalde niet oog-in-oog met doelman Kevin Keemers, 1-0. Hoeve Vooruit hanteerde een te laag tempo om Lochuizen het echt lastig te maken. Bij de kansen die gecreëerd werden stond het vizier van de spelers duidelijk niet op scherp.

Hoeve Vooruit kwam direct na rust op gelijke hoogte. Een vrije trap van Rick Velthuis viel via de muur pardoes voor de voeten van Mart Velthuis. Hij kon de bal eenvoudig in het lege doel schuiven, 1-1. Hoeve Vooruit leek even het tempo op te voeren. Dat resulteerde snel in de 1-2. Rick Velthuis haalde doeltreffend uit vanuit een vrije trap. Defensief geklungel bracht Lochuizen terug in de wedstrijd. Jasper Mulder scoorde met een droge knal, 2-2. Hoeve Vooruit bleef, zonder groots te spelen, de overhand houden in de tweede helft. Het kwam dan ook terecht op voorsprong. Rick Velthuis verlengde met het hoofd de bal zodat Dyon ten Vregelaar oog-in-oog met de doelman kwam. Hij faalde niet en tekende de 2-3 aan in de 83e minuut. Het bleek een voorbode voor een krankzinnige slotfase. In de 86e minuut kwam Lochuizen alweer op gelijke hoogte. Hoeve Vooruit vergat in te grijpen achterin waardoor Robbin Jerusalem zomaar de 3-3 kon scoren. Hoeve Vooruit gaf niet op, en produceerde alsnog de verdiende winnende treffer. Jeffrey Kroeze zette Niels Karnebeek oog-in-oog met de doelman. Niels faalde niet, en scoorde de winnende treffer, 3-4. Opluchting bij Hoeve Vooruit, dat zomaar punten had kunnen verspelen in een matige wedstrijd.