Haaksbergen 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse B

12 mei 2018 19:00

Onbekend

Voor Hoeve Vooruit stond op zaterdag 12 mei de wedstrijd tegen Haaksbergen op het programma. De heenwedstrijd werd onlangs met 2-0 verloren. Hoeve Vooruit was er op gebrand om dit recht te zetten.

Hoeve Vooruit en Haaksbergen schotelden het publiek geen geweldige wedstrijd voor. Desondanks was Hoeve Vooruit na een moeizame openingsfase duidelijk de betere in de eerste helft. Haaksbergen gaf grote ruimtes weg achterin. In de 20e minuut wist Hoeve Vooruit hiervan te profiteren. Rick Velthuis scoorde een geweldige goal door vanaf 25 meter de bal in de rechter bovenhoek te schieten, 1-0. In de 30e minuut wist het de score te verdubbelen. Uit een afgeslagen vrije trap van Mart Velthuis schot Dyon ten Vregelaar de bal via een Haaksbergen speler in het doel, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Haaksbergen oogde scherp in het begin van de 2e helft. Hoeve Vooruit had hier moeite mee. Er ontstonden een aantal hachelijke situaties voor het doel van Hoeve Vooruit. Toch was het Hoeve Vooruit dat scoorde. Rick Velthuis en Dyon ten Vregelaar bewezen scherp te zijn in de counter. De laatstgenoemde scoorde oog-in-oog met de doelman, 3-0. Het verzet van Haaksbergen was daarmee gebroken. Hoeve Vooruit kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen. In de 80e minuut werd het overwicht benut. Mart Velthuis zette Lars Buschers vrij voor de doelman. Lars Buschers faalde niet door de bal laag in het doel te schieten, 4-0.