VV Hoeve Vooruit 2

Mannen, 2, 5e klasse 04

2 april 2018 12:00

Onbekend

Op tweede Paasdag werd de 12e wedstrijd van het seizoen gespeeld bij de Turkse voetbalvereniging uit Enschede. De wedstrijd begon om 12.00 uur. Door de vele blessures en afmeldingen moest het 2e een beroep doen op maar liefst vier spelers uit andere elftallen.  De eerste ontmoeting tussen beide elftallen bleef onbeslist, op sportpark t' Meuken werd het destijds 3-3.

In de eerste helft vielen er weinig kansen te noteren voor beide ploegen. Het spel werd voornamelijk op het middenveld gespeeld. Beide ploegen tasten af.  Rond de 30e minuut komt het tweede toch op voorsprong, Niek Buschers promoveerde een cornerbal tot doelpunt met zijn hoofd.  Vlak voor rust kreeg TVV een grote kans om de gelijkmaker te maken maar een schot van TVV werd uitstekend gepakt door Mark Pierik. Hierdoor kon het tweede met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft probeerde Hoeve snel de tweede treffer te maken waardoor het iets meer lucht zou krijgen. Deze treffer bleef echter uit nadat Hoeve een aantal keren voor gevaar gezorgd had.  Vervolgens kwam TVV met 10 man te staan nadat een speler een natrappende beweging maakte. Gek genoeg was TVV in deze fase veel sterker dan Hoeve en kreeg het een paar goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Maar de Hoevese verdediging en Mark Pierik bleken een sta in de weg voor TVV.  In de laatste 10 minuten kwam de overwinning niet meer in gevaar, bij een aantal countermogelijkheden verzuimde Hoeve de wedstrijd definitief op slot te gooien.  Door deze overwinnig smaakte het Broodje Kebab na afloop nog iets lekkerder!

Het lijkt erop dat het tweede de strijgende lijn te pakken heeft, in de laatste vijf competitiewedstrijden pakte men 13 punten. Door deze overwinning pakt het tweede de koppositie in de 5e klasse reserve, al geeft dit een vertekend beeld omdat de concurrentie veel minder wedstrijden heeft gespeeld. Volgende week staat er een belangrijk duel op het programma. Er wordt dan thuis gespeeld tegen Overdinkel 3, een directe concurrent die nog niet verloren heeft dit seizoen.  Overdinkel lijkt dan ook de beste papieren te hebben om dit jaar kampioen te worden. Kan het tweede nog roet in het eten gooien? De wedstrijd wordt gespeeld op t' Meuken en de afrap vind plaats om 09.30 uur. Tot dan!