J.W. (Hans) Hofman

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 20 september stond voor Hoeve Vooruit de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021 op het programma. Daarvoor ging het op bezoek bij Hector. Beide ploegen hebben als doelstelling ‘handhaving’, waardoor het op voorhand een interessante en tevens belangrijke pot voetbal zou kunnen worden.

Hoeve Vooruit trachtte het initiatief te pakken in de openingsfase en slaagde daar aardig in. Binnen 5 minuten kreeg het een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na weifelend ingrijpen in de achterhoede bij Hector kreeg Jeffrey Kroeze vrije doortocht richting het vijandelijke doel. Zijn stift verdween echter rakelings over het doel van Hoeve Vooruit. De afstemming bij het druk zetten van Hoeve Vooruit was niet altijd optimaal, waardoor Hector de nodige ruimtes kreeg in de omschakeling. Behalve de dreigende Unal Kel werd Hector slechts mondjesmaat gevaarlijk. Desondanks kwam Hector uit het niets op een 1-0 voorsprong na 25 minuten spelen. Uit een opnieuw ingebrachte corner van Joery Wenderman tekende Sjoerd Koster voor het openingsdoelpunt. Hoeve Vooruit had vervolgens moeite om tot kansen te komen. Het dichtst bij de gelijkmaker was Jeffrey Kroeze, die een individuele actie net niet beloond zag worden.

In de tweede helft bleek Hoeve Vooruit wel in staat om vele kansen te creëren. Hector kwam er nauwelijks aan te pas en het was wachten op de gelijkmaker. O.a. Jeffrey Kroeze en Mike Evers wisten oog-in-oog met de doelman niet te scoren. Zelfs een strafschop werd gemist. Niels Karnebeek schoot deze hoog over. Na ruim 70 minuten spelen viel alsnog de verdiende gelijkmaker. Jesse ten Vregelaar tekende de 1-1 aan op aangeven van Jeffrey Kroeze. Vlak daarna kreeg Hoeve Vooruit opnieuw een enorme kans. Na een prachtige pass van Dany Sak lukte het Mart Velthuis niet om in een rechtstreeks duel met de doelman te scoren. In de slotfase werd het duel rommeliger. De krachten raakten op bij beide ploegen, waardoor de eindpass telkens onzuiver bleek. Mede daardoor werd er in het vervolg niet meer gescoord.