VV Hoeve Vooruit 1

Mannen, 1, 5e klasse B

8 april 2018 14:30

Onbekend

Hoeve Vooruit ging op zondag 8 april op bezoek bij Delden. Hoeve Vooruit beleeft een uiterst wisselvallig seizoen, terwijl Delden, in tegenstelling tot vorige jaren, het prima doet met een plaats in de subtop. De thuiswedstrijd eindige in een 0-2 nederlaag voor Hoeve Vooruit. Destijds beleefde Hoeve Vooruit een off-day en betrof het een terechte nederlaag.

Hoeve Vooruit liet in de eerste helft blijken zich te willen revancheren voor de thuisnederlaag. Het was in de eerste helft de betere ploeg. In de 15e minuut kwam men terecht op voorsprong door een directe vrije trap van Rick Velthuis, 0-1. Die voorsprong werd verdubbeld door Maarten Hobbenschot. Hij kopte knap raak uit een vrije trap van Mart Velthuis, 0-2. Toch scoorde Delden plots de 1-2. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door de defensie, waarna Scott Wold mocht afronden. Hoeve Vooruit hield echter de overhand, en leek voor rust de wedstrijd te beslissen. Eerst was het Jeffrey Kroeze die scoorde nadat Rick Velthuis hem een niet te missen kans bood, 1-3. Even later scoorde Rick Velthuis de 1-4 nadat hij een terugspeelbal had onderschept.

Hoeve Vooruit zakte in de tweede helft als een kaartenhuis in elkaar. Binnen 8 minuten gaf men twee doelpunten weg. Eerst mocht Scott Wold uit een vrije trap de 2-4 aantekenen. Daarna scoorde Sven Lutke Willink na weifelend ingrijpen door Hoeve Vooruit de 3-4. Hoeve Vooruit kreeg middels Rick Velthuis twee mogelijkheden om de marge weer te vergroten, maar de doelman van Delden greep beide keren goed in. Delden hield echter de overhand in de 2e helft, en scoorde de 4-4 in de 75e minuut. Wederom van het Sven Lutke Willink die scoorde. Hoeve Vooruit werd kort daarna een strafschop onthouden. Het hele sportpark hoorde het contact tussen de verdediger van Delden en Rick Velthuis. De scheids besloot echter door te laten spelen. De gifbeker bleek daarmee nog niet leeg voor Hoeve Vooruit. Middels een knappe omhaal schoot Sven Lutke Willink zijn ploeg Delden naar de winst, 5-4. Daarmee lijkt voor Hoeve Vooruit het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De stand op de ranglijst ziet er niet rooskleurig uit, en de 3e periode is ver uit zicht door de inmiddels 5 opgelopen verliespunten.