Hoeve Vooruit boekt terechte overwinning op GSV '63

VV Hoeve Vooruit 1

Mannen, 1, 5e klasse B

29 maart 2018 20:00

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op donderdag 29 maart aan op bezoek bij GSV. GSV bivakkeert met 10 punten op plaats 12, daar waar Hoeve Vooruit met 18 punten de 7e plaats bezet. De heenwedstrijd was voor Hoeve Vooruit een gemakkelijke middag: er werd met liefst 6-2 gewonnen. Deze wedstrijd zou een stuk lastiger worden aangezien er op het 2e veld gespeeld moest worden i.v.m. de verlichting.

Hoeve Vooruit startte zwak. Het verloor veel duels, en kwam daardoor een aantal keer goed weg. In de eerste 10 minuten behoedde doelman Kevin Keemers Hoeve Vooruit tot drie maal toe voor een achterstand. Daarna rechtte Hoeve Vooruit enigszins de rug, en liet het bij vlagen zien dat het simpelweg over meer kwaliteit dan GSV beschikt. In de 24e minuut brak Mart Velthuis de ban. Hij trok vanaf de linkerkant naar binnen en werd niet aangepakt. Vanaf 20 meter schoot hij de bal laag achter de doelman, 0-1. In het vervolg van de 1e helft was de grootste kans voor Niels Karnebeek. Op aangeven van Rick Velthuis werd zijn lage inzet tot corner verwerkt. GSV kon het goede begin geen vervolg geven.

Hoeve Vooruit was in de 2e helft wel direct bij de les. De eerste kans was direct raak. Na een goede actie van Dyon ten Vregelaar aan de rechterkant, kwam de bal bij Mart Velthuis terecht. Hij passeerde zijn directe tegenstander, waarna hij de bal in de rechterhoek krulde, 0-2. Hoeve Vooruit zakte daarna in op het moeilijk bespeelbare veld, en GSV ging vol op de aanval spelen. Hoeve Vooruit kreeg veel kansen in de omschakeling. O.a. Rick Velthuis en Jeffrey Kroeze hadden het vizier echter niet op scherp staan. Hoeve Vooruit liet GSV daardoor in de wedstrijd. In de 88e minuut kreeg het daarvoor de rekening gepresenteerd. Ruben ter Maat scoorde oog-in-oog met Kevin Keemers, 1-2. Er ontstond een hectische slotfase, maar GSV kwam nimmer in de buurt van de gelijkmaker.