Bon Boys 4

Mannen, 2, 5e klasse 04

22 oktober 2017 9:30

Onbekend

Op 22 oktober stond de vierde competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was Bon Boys 4, beide ploegen speelden vorig jaar ook tegen elkaar en toen bleek Bon Boys twee keer te sterk. In herfstachtige omstandigheden werd er om 09.30 uur afgetrapt op sportpark t' Meuken.

In de beginfase werden er weinig kansen gecreerd door beide ploegen. Het spel was van twee kanten afwachtend. Al snel werd duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.  De eerste echte grote kans voor het 2e leverde direct een doelpunt op, Martijn Wielens schoot vanaf randje zestien prima binnen via de binnenkant van de paal.  Hoeve controleerde de wedstrijd, vlak voor rust leek Bon Boys recht te hebben op een penalty maar er werd niet gefloten. Hierdoor ging het 2e met een voorsprong de rust in.

Ook in de tweede helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder Hoeve controleerde de wedstrijd en probeerde de 2-0 te maken. Na miscommunicatie in de Hoevese achterhoede kon Bon Boys de gelijkmaker maken.  Hoeve 2 rechtte de rug en kreeg een aantal prima kansen om op voorpsrong te komen, tien minuten voor tijd maakte invaller Dennis Botterhuis de 2-1. Zijn schot werd in eerste instantie gepakt maar de rebound was wel een prooi voor Botterhuis.  Na deze goal kreeg Hoeve via Rowan ten Thije en Martijn Wielens prima kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zei faalden in de afronding.  Bon Boys kreeg in de counter nog 1 of 2 kansen om een puntje mee te nemen maar bij Bon Boys stond het vizier niet op scherp.  Hierdoor stond na 90 minuten voetbal 2-1 op het scorebord. Kijkend naar de kansenverhouding en de strijd die geleverd werd was de overwinning terecht. Door deze overwinning heeft Hoeve de aansluiting met de subtop gepakt. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Suryoye-Mediterraneo 3, de aftrap is om 10.45 uur in Enschede.