Sp. Neede 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse B

17 mei 2018 19:30

Onbekend

Voor Hoeve Vooruit stond op donderdag 17 mei de thuiswedstrijd tegen Neede op het programma. Beide ploegen presteren dit seizoen niet zoals gehoopt. Geteisterd door grote personele problemen vallen de prestaties tegen. Beide teams zijn echter nog steeds in de race voor een plek in de nacompetitie. De eerste wedstrijd eindigde in een terechte 1-0 zege voor Neede.

Hoeve Vooruit had het in de eerste helft lastig met het agressief spelende Neede. Binnen 5 minuten kwam Neede op een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant van het veld werd verkeerd ingeschat door de defensie van Hoeve Vooruit, waarna de aanvaller van Neede de score opende, 0-1. In het vervolg van de eerste helft waren de kansen aan beide kanten schaars. De wedstrijd kenmerkte zich door de sterke organisatie van beide teams. Vlak voor rust veerde het publiek op. Neede blunderde achterin waarna de laatste verdediger Dyon ten Vregelaar met een sliding ten val bracht. De scheidsrechter kon niet anders dan de rode kaart trekken. Neede moest daardoor de 2e helft met 10 man spelen.

Hoeve Vooruit begon de 2e helft goed. In de eerste 10 minuten wist men druk uit te oefenen op Neede. Helaas voor Hoeve Vooruit zakte dit offensief in naarmate de 2e helft vorderde. De kansen waren daardoor een beide kanten wederom schaars. De individuele klasse van Jeffrey Kroeze gaf uiteindelijk de doorslag. Hij werd onreglementair ten val gebracht in het strafschopgebied na 83 minuten spelen. Niels Karnebeek pakte zijn verantwoordelijkheid en nam de strafschop. Hij miste, maar scoorde alsnog in de rebound, 1-1. Hoeve Vooruit voelde dat er meer in zat. De spelers van Neede konden de ruimtes steeds moeilijker dicht lopen. In de 90e minuut scoorde Hoeve Vooruit de winnende treffer. Een voorzet van Maarten Hobbenschot werd slecht verwerkt door de defensie van Neede. Daardoor kon Niels Karnebeek doeltreffend uithalen met een lage schuiver, 2-1. Dolle vreugde op sportpark ’t Meuken. Hoeve Vooruit strijdt in de laatste twee wedstrijden nog voor de laatste kans.