VV Hoeve Vooruit 1

Mannen, 1, 5e klasse B

26 april 2018 19:00

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op donderdag 26 april aan op bezoek bij Bredevoort. Door het uitstappen van Klein Dochteren uit de competitie ziet de wereld er voor Hoeve Vooruit er ineens heel anders uit. Men zal door de zwakke competitiestart nu vrijwel alles moeten winnen om nog kans te maken op een periode. Daarvoor zou als eerste Bredevoort verslagen moeten worden. De thuiswedstrijd eindigde ondanks een duidelijk krachtsverschil slechts in 4-3. Deze wedstrijd zou een stuk lastiger worden aangezien Bredevoort sterk is in eigen huis. Met uitzondering van Delden verspeelde de gehele top 5 punten op sportpark ’t Broock.

Beide ploegen begonnen enigszins afwachtend aan de wedstrijd. Hoeve Vooruit miste veel spelers, en was daardoor zoekende. Bredevoort hanteerde vrijwel altijd de lange bal en was daarmee dreigend. Echter waren de kansen schaars aan beide zijden in de eerste helft. Nadat Bredevoort faalde oog-in-oog met doelman Kevin Kemers kwam het in de 20e minuut alsnog op voorsprong. Uit een cornerbal vloog de bal via Niels Karnebeek pardoes in het doel, 1-0. Hoeve Vooruit kwam daarna beter in de wedstrijd zonder veel kansen te creëren. In de 40e minuut scoorde men de gelijkmaker. Maarten Hobbenschot kopte binnen uit een vrije trap van Mart Velthuis, 1-1. Hoeve Vooruit sneed zichzelf daarna lelijk in de vingers. Harm Visser kon na zwak verdedigen zomaar doorlopen en scoorde, 2-1.

Hoeve Vooruit begon de 2e helft overtuigend. In de 47e minuut werd de gelijkmaker geproduceerd. Rick Velthuis onderschepte een mislukt schot van Mart Velthuis en haalde zelf verwoestend uit, 2-2. Hoeve Vooruit creëerde de nodige kansen voor het in de 60e minuut 2-3 werd. Rick Velthuis draaide handig weg en schoot de bal wederom binnen. Hoeve Vooruit vergat de wedstrijd te beslissen, en Bredevoort ging steeds opportunistischer spelen. Uit het niets werd het in de 78e minuut 3-3. Hidde Wevers knikte de bal hard tegen de touwen. Hoeve Vooruit gaf niet op en scoorde de terechte winnende treffer. Uit een vrije trap van Mart Velthuis kopte Lars Buschers binnen, 3-4. Daarmee was het kruit van de wedstrijd verschoten. Hoeve Vooruit boekte een belangrijke overwinning op bezoek bij Bredevoort.