Hoeve Vooruit lijdt een pijnlijke nederlaag tegen EGVV

EGVV 1

Mannen, 1, 5e klasse B

4 februari 2018 14:00

Onbekend

Op zondag 4 februari stond voor Hoeve Vooruit de thuiswedstrijd tegen EGVV op het programma. Beide teams gaan voor een periodewinst na een matige start van de competitie. De eerste ontmoeting eindigde in een moeizame 1-2 overwinning voor Hoeve Vooruit.

Hoeve Vooruit begon erg zwak aan de wedstrijd. Na 1 minuut nam EGVV de leiding in de wedstrijd. Een vrije trap werd slecht verwerkt door Hoeve Vooruit waarna Jorrit Klein Braskamp namens EGVV de score opende, 0-1. EGVV bleef in de openingsfase de gevaarlijkste ploeg. Hoeve Vooruit wist zich geen raad met de vele lange ballen. Na een kwartier spelen pakte Hoeve Vooruit de draad op. Het had veel balbezit, en was de betere ploeg in het vervolg van de eerste helft. Toch ontsnapte Hoeve Vooruit toen Matthias Hilhorst van EGVV voor open doel miste. In de 33e minuut kwam Hoeve Vooruit op gelijke hoogte. Een vrije trap van Mart Velthuis werd door Jeffrey Kroeze onderschept, waarna hij oog-in-oog met de doelman niet faalde, 1-1. Direct daarna kreeg Hoeve Vooruit de kans om op voorsprong te komen. Rick Vrielink wist vanaf 11 meter echter niet te scoren.

Hoeve Vooruit kwam in de 2e helft wel scherp uit de kleedkamer. In de 51e minuut kwam het op 2-1. Een vrije trap van Mart Velthuis werd van richting veranderd waardoor de keeper kansloos werd. Hoeve Vooruit bleef sterker, en scoorde de 3-1. Jeffrey Kroeze schoot met links raak na een knappe individuele actie. Hoeve Vooruit leek de buit binnen te hebben, maar kreeg uit een cornerbal direct de 3-2 om de oren. Matthias Hilhorst kopte knap raak bij de eerste paal. Beide ploegen kregen daarna de nodige kansen om de scoren, maar dat gebeurde tot en met de 85e minuut niet. Na een uittrap van de doelman stond de verdediging van Hoeve Vooruit niet goed. Lars Boonk kon zomaar doorlopen, en de 3-3 scoren. Vlak voor tijd viel zelfs nog de 3-4. Uit een counter scoorde Matthias Hilhorst.