Datum

28 januari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 28 januari stond voor Hoeve Vooruit de uitwedstrijd bij Klein Dochteren op het programma. Hoeve Vooruit begon de competitie zwak, maar herstelde zich enigszins voor de winterstop met drie overwinningen op rij. Opvallend was daarbij de scoringsdrift van de ploeg. In de laatste drie wedstrijden werd er maar liefst 17 keer gescoord. Tegenstander Klein Dochteren kende een moeizame eerste seizoenshelft waarin men geen punt wist te behalen en slechts vijf keer wist te scoren.

Hoeve Vooruit speelde geconcentreerd in de eerste helft op het drassige veld. Het spel kenmerkte zich door harde overtredingen van Klein Dochteren, en een eenzijdig spelbeeld. Klein Dochteren kwam er niet aan te pas, en het wachten was op doelpunten aan de zijde van Hoeve Vooruit. In de 22e minuut werd het 0-1. Rick Velthuis werd met een steekpass vrij voor de doelman gezet door Mart Velthuis. Met een lage schuiver passeerde Rick Velthuis de doelman. Vijf minuten later stond het al 0-2. Jeffrey Kroeze zette goed door op de achterlijn na een steekpass van Mart Velthuis, waarna Dyon ten Vregelaar de bal in het lege doel kon schuiven. Vlak voor rust scoorde Rick Velthuis middels een directe vrije trap de 0-3.

Hoeve Vooruit begon zwak aan de 2e helft, maar ging desondanks door met scoren. De 0-4 werd gescoord in de 51e minuut na een panklare voorzet van Rick Velthuis op Jeffrey Kroeze. In de 58e minuut voltooide Rick Velthuis zijn hattrick. Michiel Waanders bediende Dyon ten Vregelaar met een steekpass, die op zijn beurt Rick Velthuis een niet te missen kans bood, 0-5. Het verzet van Klein Dochteren was daarmee definitief gebroken, en Hoeve Vooruit kon verder uitlopen. Jeffrey Kroeze scoorde de 0-6 met een heerlijke afstandsknal in de kruising. De 0-7 & 0-8 werden beide gescoord door Rick Velthuis na assists van Rowan ten Thije. Hoeve Vooruit liet zien sterk uit de winterstop te zijn gekomen na twee matige oefenwedstrijden. Volgende week wacht EGVV thuis voor Hoeve Vooruit.