Hoeve Vooruit en VIOS delen de punten na spectaculaire eerste helft

6 oktober 2019 14:00

Scheidsrechter

B. (Bünyamin) Kaya

Onbekend

Op zondag 6 oktober stond voor Hoeve Vooruit de thuiswedstrijd tegen VIOS uit Beltrum op het programma. Hoeve Vooruit leed twee nipte nederlagen en was voorafgaand aan het duel nog puntloos. Tegenstander VIOS, vorig jaar nog actief in de 3e klasse, verzamelde daarentegen al vier punten.

Hoeve Vooruit begon de wedstrijd desastreus. Al in de 3e minuut kwam het op achterstand. Na een te korte terugspeelbal profiteerde aanvaller Jurgen Wiegerinck dankbaar, 0-1. Nadat Dyon ten Vregelaar oog-in-oog met de doelman van VIOS miste, tekende Jurgen Wiegerinck met het hoofd de 0-2 aan. Op dat moment waren er slechts 6 minuten gespeeld. VIOS liet vervolgens na om de wedstrijd te beslissen. Hoeve Vooruit bleef met het nodige kunst- en vliegwerk overeind en kwam vervolgens terug in de wedstrijd. In de 20e minuut kreeg het een penalty nadat een inzet van Jesse ten Vregelaar met de hand beroerd werd door een verdediger van VIOS. Niels Karnebeek liet de keeper kansloos, 1-2. Lang kon Hoeve Vooruit niet genieten van deze marge. Na 25 minuten spelen wist Freek Helmers namelijk de 1-3 op het scorebord te zetten door attent te reageren op een mislukte voorzet. Hoeve Vooruit gaf niet op en kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Eerst was het Rowan ten Thije die met een droge knal scoorde, 2-3. Vervolgens krulde Jeffrey Kroeze vlak voor rust de bal prachtig in de bovenhoek, 3-3.

In de tweede helft hadden beide ploegen het verdedigend beter op orde. Er ontstonden hectische situaties voor beide doelen, maar echt grote kansen bleven uit. In de laatste fase van het duel leken beide ploegen tevreden met een punt waardoor er voor het publiek minder te genieten viel. In de tweede helft werd er uiteindelijk niet meer gescoord. Daardoor eindigde de wedstrijd in een terechte puntendeling.