4e klasse B

27 oktober 2019 14:00

Onbekend

Voor Hoeve Vooruit stond op 27 oktober de thuiswedstrijd tegen Buurse op het programma. Kijkend naar de ranglijst voorafgaand naar de ontmoeting, stond Buurse er met 7 punten tegenover 4 van Hoeve Vooruit iets beter voor. Gezien de uitstekende prestaties van Buurse in de afgelopen 2 jaar kon Hoeve Vooruit zich opmaken voor een lastig duel.

Buurse leek in de eerste minuten niet bij de les waardoor Hoeve Vooruit direct een enorme kans kreeg. Na een balverovering van Rob Temmink stond Jeffrey Kroeze plots oog in oog met de doelman, maar hij schoot de bal over het doel. Vervolgens was het de beurt aan Hoeve Vooruit om niet bij de les te zijn. Na een tweetal hachelijke situaties was het Mick Koenderink, die met een lage schuiver de 0-1 op het bord zette. Buurse voetbalde makkelijker en Hoeve Vooruit had het lastig in het vervolg van de eerste helft. Lars Buschers moest meerdere malen handelend optreden en deed dat met verve. Na ruim een half uur spelen kwam Hoeve Vooruit ietwat tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte. Na een balverovering op het middenveld zag Mart Velthuis de keeper iets te ver voor het doel staan. Vanaf 30 meter vloog de bal in het doel, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft kreeg Buurse meteen een opgelegde kans. Uit een rebound werd echter vanaf 5 meter wild over geschoten. Het spelbeeld ten opzichte van de eerste helft veranderde niet, al was Buurse minder gevaarlijk dan in de eerste helft. In de slotfase probeerde Buurse een doelpunt te forceren, maar dit werkte juist averechts. Eerst kreeg Jesse ten Vregelaar van Hoeve Vooruit een vrije schietkans vanaf 8 meter na goed werk van Rowan ten Thije. Daarna verscheen Dyon ten Vregelaar oog-in-oog met de doelman. Beide spelers van Hoeve Vooruit wisten echter niet te scoren. Hoeve Vooruit mocht ondanks deze twee dotten van kansen het meest tevreden zijn met de puntendeling.