VV Hoeve Vooruit 1 (zon)

4e klasse B

29 september 2019 14:00

Onbekend

Op zondag 29 september stond voor Hoeve Vooruit de uitwedstrijd tegen Neede op het programma. Neede promoveerde net als Hoeve Vooruit, zij het dat Neede dat deed als terechte kampioen. Met een aantal aanwinsten is Neede het seizoen begonnen met een gelijkspel tegen Twenthe daar waar Hoeve Vooruit onfortuinlijk verloor van Diepenheim.

De intenties van Neede waren duidelijk op het, door de regenval, pijlsnelle kunstgrasveld. Hoeve Vooruit werd tot op de achterlijn opgejaagd en leed daardoor regelmatig balverlies in de opbouw. Toch was het Hoeve Vooruit dat op voorsprong kwam in de 5e minuut. Uit een cornerbal van Mart Velthuis kon Rob Temmink in geheel vrijstaande positie binnen koppen, 0-1. Het spelbeeld veranderde daarna niet. Desondanks lukte het Hoeve Vooruit om soms onder de druk uit te spelen. Helaas was het vervolg vaak onnauwkeurig. Na 20 minuten spelen kwam Neede verdiend op 1-1. Jesse Dieperink schoot op wonderbaarlijke wijze de bal vanaf 25 meter in de kruising. In het vervolg van de 1e helft viel nog één grote kans te noteren. Na een vlot lopende aanval wist Neede spits Jesse Meeringa van dichtbij geen doel te treffen.

In de 2e helft kwam Neede al snel op een 2-1 voorsprong. Na miscommunicatie in de defensie van Hoeve Vooruit kon Joppe Smit voor een leeg doel Neede aan de leiding brengen. Nadat Hoeve Vooruit via een schot op de lat ontsnapte aan een ruimere achterstand nam het meer risico om een resultaat te boeken. In de 75e minuut leek het daarvoor beloond te worden. Na een voorzet van Rowan ten Thije schoot Dyon ten Vregelaar de bal binnen via Niels Karnebeek. Luttele seconden later besloot de grensrechter het doelpunt echter af te keuren. Op de beelden bleek dit onterecht aangezien Niels Karnebeek zich niet in buitenspelpositie bevond doordat een verdediger van Neede vrijwel op de achterlijn stond. Neede ging in de slotfase gemakzuchtig om met de geboden ruimtes waardoor Hoeve Vooruit in leven werd gehouden. Vlak voor tijd werd er opnieuw een treffer van Hoeve Vooruit afgekeurd. Op de beelden was lastig te zien of dit vlagsignaal wel terecht was. Na afloop was iedereen het er echter wel over eens: Neede was de terechte winnaar gezien het spelbeeld.