8 december 2019 14:00

Scheidsrechter

M. (Mitchell) van Laar

Onbekend

Voor Hoeve Vooruit stond op zondag 8 december het thuisduel tegen Eibergen op het programma. Beide ploegen hebben het lastig dit seizoen en bevinden zich in de onderste regionen van de competitie. Om zicht te blijven houden op de ‘veilige’ plekken was een overwinning noodzakelijk voor Hoeve Vooruit.

Hoeve Vooruit startte de wedstrijd voortvarend. Al na 3 minuten spelen stond de 1-0 op het scorebord. Na een voorzet van Maarten Hobbenschot kopte Rob Temmink op fraaie wijze binnen. Rob Temmink kreeg luttele minuten later opnieuw een kopkans, maar deze keer zonder succes. Nadat Jeffrey Kroeze namens Hoeve Vooruit oog-in-oog met de doelman miste, kwam Eibergen beter in de wedstrijd. Mede door de sterke aanwezigheid van de wind kreeg Hoeve Vooruit het lastig. Ron Bekkedam hield Hoeve Vooruit aanvankelijk op de been, maar moest toch capituleren bij een penalty van Jacco Roerdink, 1-1. Na ruim een half uur spelen kwam Eibergen, op dat moment, op een verdiende voorsprong. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Guus Slaats de 1-2 binnen. Voor rust kreeg Hoeve Vooruit de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen, maar de inzet van Jeffrey Kroeze verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft startte Hoeve Vooruit opnieuw voortvarend. Na vijf minuten spelen in de tweede helft tekende Niels Karnebeek met een knappe boogbal over de doelman voor de 2-2. De tweede helft was voor het publiek spectaculair met veel kansen. In de 60e minuut kreeg Eibergen opnieuw een penalty. Deze penalty werd echter niet verzilverd, maar hoog over het doel geschoten. Eibergen had het meeste balbezit en Hoeve Vooruit leunde meer op de omschakeling. Nadat beide ploegen riante scoringskansen niet verzilverden, brak een spannende slotfase aan. Jeffrey Kroeze miste namens Hoeve Vooruit vanuit een lastige hoek, terwijl Eibergen Ron Bekkedam weer eens op zijn pad vond. Al ruim in blessuretijd leek Jeffrey Kroeze de 3-2 te kunnen gaan aantekenen, maar hij werd op 25 meter van het doel onreglementair ten val gebracht. Het gevolg was een rode kaart voor Eibergen en een vrije trap op een interessante plek. Michael Westendorp ontfermt zich over deze bal en schiet op schitterende wijze de 3-2 binnen. Eibergen probeert met 10 man nog wat te forceren en raakt zelfs de lat, maar Hoeve Vooruit gaat er uiteindelijk met de drie punten vandoor.