3 november 2019 14:00

Scheidsrechter

J. (Jan) Floors

Onbekend

Voor Hoeve Vooruit stond op zondag 3 november de uitwedstrijd tegen Reünie op het programma. Reünie wist al haar vijf voorgaande wedstrijden te winnen en maakt de verwachtingen als titelkandidaat voorlopig waar. Hoeve Vooruit bivakkeert in de onderste regionen, maar daarbij moet gezegd worden dat de verschillen minimaal zijn. Voorafgaand aan het duel bedroeg het verschil met de nummer 5 immers drie punten.

In de openingsfase was Reünie de betere. Hoeve Vooruit zocht nog naar de juiste defensieve organisatie, maar gaf tegelijkertijd weinig kansen weg. Na een kwartier werd balverlies op het middenveld echter direct afgestraft. Deniz Gedik zette de 1-0 op het scorebord na een fraaie solo. Hoeve Vooruit liet zich niet van de wijs brengen en produceerde vrijwel direct de 1-1. Rowan ten Thije scoorde na goed doorzetten met een lage schuiver. In het vervolg van de eerste helft had Reünie het meeste balbezit, maar was Hoeve Vooruit het meest dreigend. Zo werd onder meer een schot van Dyon ten Vregelaar uit de bovenhoek gepareerd. Vlak voor rust trad ook keeper Lars Buschers van Hoeve Vooruit handelend op bij een poging van Jorn Geerligs.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Hoeve Vooruit zakte in en Reünie bleef moeite houden met het creëren van kansen. Reünie nam naarmate de tijd verstreek meer risico terwijl Hoeve Vooruit ook met de gelijke stand tevreden was. Nadat Herman Hennink namens Reünie uit kansrijke positie voorlangs schoot, kreeg Hoeve Vooruit de grootste kans van de tweede helft. Na balverlies van Reünie op eigen helft bood Jesse ten Vregelaar een open kans aan Niels Karnebeek. Het volledige sportpark zag de bal al tegen de touwen vliegen, maar de doelman van Reünie redde met zijn voet een punt voor de koploper.