Markelo 1

4e klasse B

20 oktober 2019 14:00

Onbekend

Voor Hoeve Vooruit stond op zondag 20 oktober de thuiswedstrijd tegen koploper Markelo op het programma. Hoeve Vooruit tankte vorige week vertrouwen door op bezoek bij Hector overtuigend te spelen en de eerste driepunter te noteren. Tegenstander Markelo maakt haar ambities voorlopig waar en is na vier speelrondes nog zonder puntverlies.

In de eerste helft had Markelo het meeste balbezit. Hoeve Vooruit trachtte vanuit een hechte organisatie Markelo het aanvallen onmogelijk te maken om vervolgens vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Het werd daar in eerste instantie voor beloond. Demi Karnebeek bereikte Jeffrey Kroeze, die de defensie van Markelo zijn hielen liet zien en rustig bleef oog-in-oog met de doelman, 1-0. Er vielen in het vervolg van de eerste helft weinig kansen te noteren. Op curieuze wijze kwam Markelo op 1-1. Een mislukte voorzet van Martijn Renssen verdween pardoes achter doelman Lars Buschers. Hoeve Vooruit liep vlak voor rust meer schade op toen het tijdelijk met een man minder speelde. Een harde voorzet vanaf de rechterkant van het veld werd binnen getikt door Steven Bloemen, 1-2.

In de 2e helft waren de rollen omgedraaid. Hoeve Vooruit speelde aanvallend en zette Markelo onder druk. De defensie van Markelo viel echter lastig te doorbreken en Hoeve Vooruit creëerde weinig uitgespeelde kansen. De grootste kans was voor Rowan ten Thije, die de bal in een leeg doel leek te kunnen schuiven. Hij gaf de defensie van Markelo echter nog de kans om in te grijpen door de bal aan te nemen. In de slotfase nam Hoeve Vooruit meer risico en dat bood Markelo de nodige ruimtes. Het profiteerde daar vlak voor tijd van. Roland Stege rondde een vlot lopende counter doeltreffend af, 1-3.