Lochuizen 1

Mannen, 1, 5e klasse B

17 december 2017 14:00

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op zondag 17 december thuis aan tegen Lochuizen. Hoeve Vooruit heeft met twee doelpuntrijke zeges op rij aan het vertrouwen gewerkt. Daarmee is de stijgende lijn eindelijk ingezet. Lochuizen bivakkeert daarentegen in de onderste regionen. De taak voor Hoeve Vooruit was dus simpel: winnen.

Hoeve Vooruit begon fel tegen een zwak startend Lochuizen. Al na 3 minuten werd de score geopend. Na een slechte uittrap van de doelman van Lochuizen zette Jeffrey Kroeze Rick Velthuis één-op-één met de doelman. Met buitenkant rechts opende hij de score, 1-0. Hoeve Vooruit zette door, en kwam na 8 minuten op 2-0. Niels Karnebeek draaide knap weg bij zijn tegenstander in het strafschopgebied en scoorde met een lage schuiver. In de 20e minuut scoorde wederom Niels Karnebeek na een assist van Jeffrey Kroeze de 3-0. Daarna werden er doelpunten van Rick Velthuis en Mart Velthuis onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Lochuizen liet zich in aanvallend opzicht een aantal keer gevaarlijk zien. Vlak voor rust scoorde Ruben Schuurman uit één van die momenten de 3-1 uit een standaardsituatie. Toch was het Hoeve Vooruit dat in de blessuretijd van de eerste helft de marge weer uitbreidde. Jeffrey Kroeze bereikte Niels Karnebeek, die zijn hattrick voltooide, 4-1.

Na rust ging het niveau van de wedstrijd achteruit. Het duel vertoonde typische kenmerken van een besliste wedstrijd. Hoeve Vooruit was erg slordig in de afwerking, maar wist desondanks nog twee keer te scoren. In de 60e minuut scoorde Rick Velthuis op aangeven van Mart Velthuis de 5-1. De 6-1 werd gemaakt in de 75e minuut door Niels Karnebeek, die een heerlijke voorzet van Martijn Wielens al vallend binnenkopte.