Mannen, 1, 5e klasse B

6 mei 2018 14:00

Onbekend

Hoeve Vooruit trad op zondag 6 mei aan op bezoek bij Haaksbergen. Beide teams bungelen momenteel in de middenmoot. Door afgelastingen was dit de eerste keer dit seizoen dat beide teams elkaar troffen.

Beide teams begonnen door schorsingen en blessures zwaar gehavend aan de wedstrijd. Daar waar Hoeve Vooruit donderdag met veel strijdlust een goede wedstrijd op de mat legde, speelde men deze wedstrijd ongeïnspireerd. Haaksbergen trok vol goede moed ten strijde, en kwam al in de 2e minuut op voorsprong. Kevin Siegerink zag zijn voorzet pardoes in het doel verdwijnen, 1-0. Hoeve Vooruit liet bij tijd en wijle wel zien dat het over meer voetballend vermogen dan Haaksbergen beschikte, maar haalde nimmer het gewenste niveau. Kansen waren er desondanks wel voor Maarten Hobbenschot, Niels Karnebeek en Rick Velthuis, maar de keeper van Haaksbergen stond telkens op de juiste plek. Haaksbergen was daarentegen met een vrije trap gevaarlijk.

In de 2e helft waren de beste kansen wederom voor Hoeve Vooruit. Haaksbergen speelde overtal situaties erg slecht uit, en liet een aantal mogelijkheden onbenut. Toch kwam het al snel in de 2e helft op 2-0. Na een counter schoot de rechtsbuiten een bal strak in de bovenhoek. De keeper van Haaksbergen voorkwam ook in de 2e helft dat Hoeve Vooruit kon scoren. Mart Velthuis miste oog-in-oog met de doelman, terwijl Niels Karnebeek en Michael Westendorp beiden het houtwerk raakten. Op basis van strijdlust een verdiende overwinning voor Haaksbergen. Hoeve Vooruit zal een nare nasmaak aan de wedstrijd overhouden. Het wordt nu heel lastig om een periodetitel binnen te halen.